Batman Belediyesi projelerini STK ve muhtarlarla paylaştı

Batman Belediyesi, 2009-2014 döneminde stratejik planlamada uygulanan ve uygulanacak projeleri, Batman'da bulunan sivil toplum örgütleri ve mahalle muhtarlarıyla gerçekleştirdiği toplantıyla paylaştı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Haziran 2012 20:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplantının ilk bölümünde, 2009-2012 yılları arasında gerçekleşen belediye faaliyetleri, hazırlanan bir sinevizyonla gösterildi. Sinevizyon gösteriminden sonra söz alan Belediye Başkanvekili Serhat Temel, belediyenin bütün karar süreçlerine, şehirde yaşayan bütün kurum ve şahsiyetleri dahil ederek çalışmaları sürdürdüklerini belirtti.

Başkanvekili Temel, şunları ifade etti:

?Bugün dünyadaki bütün halklar ve uluslar demokrasiden bahsedince, öncelikli olarak bunun kurumsallaşmasını yerel yönetimlerle ifade ediyor. Bunun da anlaşılır olan şöyle bir boyutu var; yerel yönetimler toplumda insanların, toplulukların sosyal, kültürel, hatta özel hayatlarına kadar girebilen bir olgu olmasından kaynaklı. Demokrasinin gelişme ve varsa eğer bir demokratik işleyiş oradan girebileceği kanısı git gide güçleniyor. Yerel yönetimler, adem-i merkeziyetçilik, bütün dünyanın gündemine girdi ve o ulus devlet denen katı merkeziyetçi yapının gittikçe önemini kaybettiği, bu yönüyle yerel yönetimlerin bu çerçevede öneminin arttığı bir döneme denk geliyoruz, giriyoruz. Bizim anlatmaya çalıştığımız yerel yönetimlerin her yönüyle katılımcı, kentte bulunan bütün sivil toplum örgütleri, yine yerel yöneticiler ve muhtarlarla bir bütün olarak kararlaşma ve ortaklaşma gibi bir sorumluluğumuzun olduğunu anlatan bir süreçtir.?

Temel'in konuşmasından sonra katılımcılar da çalışmalar ve projelere ilişkin görüşlerini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber