Cezaevi, hastane ve yurtlarda yanmayan yatak kullanılmalı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 21 Haziran 2012 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İşbir Sünger Genel Müdürü Metin Gültepe, cezaevi, hastane ve yurtlarda yanmayan yatak kullanılmasının birçok faciayı önleyebileceğini söyledi.

Gültepe, İşbir'in Ar-Ge çalışmaları sonucu geliştirdiği 'Vitamin ACE' ve 'Yatak Klima'sının tanıtım toplantısında Şanlıurfa'da diri diri yanan 13 mahkumun yanmaz özellikli yataklarla kurtulup kurtulamayacağı sorularına cevap verdi. Gültepe "Ne yazık ki o acı felaket yanmaz yataklarla yaşanmayabilirdi. Böyle bir teknoloji ülkemizde mevcut. 8 yıldır Kredi Yurtlar Kurumu'na (KYK) yanmayan yataklar veriyoruz. Cezaevi, hastaneler, yurtlar ve otellerde bu yatakların bulunması zorunlu kılınmalıdır. Örneğin normal yataklar vererek çalışmaya başladığımız KYK'ya şu anda yanmaz yataklar veriyoruz. Oralarda gençlerimiz kalıyor ve burunları kanasa sıkıntı. Biz de mevcut şartnamemizi iki yılda kademe kademe yükselttik. Yanmaya dirençli sünger ve kumaşa dönüştürdük." dedi. Gültepe, yakın zamanda KYK'dan 70 bin adet yanmaya dirençli yatak ihalesini kazandıklarını kaydederek "Bu yatakta elinizde sigarayla uyuyakalın yanmaz. Kibriti yakıp üzerine koyun söner. Diğer kurumların da son yaşanan acı tecrübeden ders çıkarması ve göz ardı etmekten vazgeçmesi gerekiyor. Bizim verdiğimizin bir üst standardı da İngiltere'de var ve orada toplu alanlarda sadece yatak değil oturma gruplarında da mecburi. Umarım Türkiye'de de geçilir ve artık yok yere can kayıpları yaşanmaz." diye konuştu.

Türkiye'de yatak ve sünger sektöründe yabancı yatırımcının pazar payı oranının düşük olduğunu söyleyen Gültepe, yakın zamanda Japon bir firma ile otomotiv koltuğu üretimi için ortak bir çalışma yapmayı planladıklarını da belirtti. Geçen seneki cirosu 60 milyon TL olan İşbir, ürünlerin yüzde 15'ini yurtdışında yüzde 85'ini ise iç piyasada değerlendiriyor. Şirketin Türkiye'de 140, Ortadoğu'da ise 14 bayisi bulunuyor.

Yeni ürünleri tanıtan Genel Müdür, Viscostar adı verilen ve 'uykunun vitamin deposu' olarak adlandırılan yatakta mikrokapsüllerin içine yerleştirilmiş vitamin moleküllerinin bulunduğu bilgisini verdi. Metin Gültepe, "Kapsüller uyku esnasında sürtünmeyle kırılarak açığa çıkıyor. A, C ve E vitaminleri cildi gençleştiriyor ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor." dedi. Yatakların fiyatları, ebat ve diğer özelliklerine göre 500 TL ile 5 bin 500 TL arasında değişiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber