19 bin metrekarelik alan, 1 milyon liralık yatırımla park oldu

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Nilüfer ilçesinde 19 bin metrekare alan üzerine yapılan Ertuğrul Parkı, törenle hizmete açıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Haziran 2012 10:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa´nın en büyük özelliğinin ?yeşil' olduğunu, kentteki yeşil alan miktarını artırmak için yoğun faaliyetler içerisine girdiklerini belirtti. Altepe, Ertuğrul Parkı´nın da bu çalışmalardan biri olduğunu kaydetti.

Yaklaşık 19 bin metrekarelik atıl bir alanı 1 milyon TL´lik harcama ile yeniden düzenlediklerini ve park olarak Nilüferlilerin hizmetine sunduklarını ifade eden Başkan Altepe, "Atıl bir alandan doğan Ertuğrul Parkı, Nilüferlilerin nefes aldığı, anne ile çocukların, dedelerle torunların buluşma mekanı olacak. İçerisinde yürüyüş yollarının, spor aletlerinin, ahşap ve plastik çocuk oyun gruplarının bulunduğu bu park, bölgeye değer katacak. Ertuğrul mahallemize, Nilüfer´e ve Bursa´ya hayırlı olsun." dedi.

Bursa´ya hizmet noktasında parti ayrımı gözetmediklerini, Bursalılar için nerede ne yapılacaksa canla, başla çalıştıklarını vurgulayan Başkan Altepe, ´Yeniden Yeşil Bursa´ anlayışıyla şehrin değişik bölgelerindeki yaklaşık 2 milyon metrekarelik bir alanı yeşillendirdiklerini söyledi. Sağlıklı şehirlerin aynasının yeşil alanlar olduğunu kaydeden Başkan Altepe, Bursa´yı da bu hedef doğrultusunda yönettiklerini ifade etti. Başkan Altepe, şunları kaydetti:

"Parti ayrımı gözetmeksizin, tüm semtlerimizde yeşil alanları, park sayısını artırmak için gece gündüz çalışıyoruz. Sağlıklı, yaşanabilir bir Bursa, temel hedefimizdir. İstiyoruz ki Bursa´da sosyal donatı alanlarını, yeşil miktarını artıralım. Bu uğurda Hüdavendigar´da 500 bin metrekarelik, Kurşunlu´da 524 bin metrekarelik, Zafer´de 200 bin metrekarelik dev şehir parklarının çalışmalarına başladık. Değişik semtlerde, mahalle aralarında da küçük parkları inşa ediyoruz. Hedefler doğrultusunda, emin adımlarla ilerliyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber