Dilovası sahil parkına kavuştu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Tavşancıl sahil parkıyla Dilovası'na dev bir park kazandırdı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Haziran 2012 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Körfez kıyılarını sahil parklarıyla güzelleştirerek vatandaşların hizmetine sunan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Dilovası'na da yemyeşil bir park kazandırdı. Tavşancıl sahilinde yapılan çalışmalarla sahil şeridi park haline getirildi. 35 dönümlük dev bir alana kurulan park şimdiden vatandaşların gözde mekanı oldu.

Parkta oluşturulan spor alanlarında ter atarken parkı uç kısmındaki kumsal alanda denize girmek mümkün. Çocuk oyun gruplarının da bulunduğu parkta yürüyüşler sonrası dinlenebilmek için kamelyalar yer alıyor. Bol miktarda ağaç ve çimlerle yeşillendirilen park Tavşancılın en cazip yeri olmaya aday. D-100 karayolunun hemen yanındaki sahil şeridinde yapılan park, İstanbul'dan İzmit'e ve diğer illere yolculuk yapan vatandaşların da uğrak yeri haline geldi.

Sahili çeşitli sosyal alanlarla renklendiren Büyükşehir Belediyesi, parkta konserler gibi aktivitelerin düzenlenebileceği 900 metrekarelik bir de meydan oluşturdu. Parka vatandaşların dinlenebilmeleri için 4 adet yay pergole, 4 adet kare pergole, 2 adet sekizgen pergole kuruldu. Parkı içinden geçen 450 metre uzunluğundaki yürüyüş yolu sabah ve akşam yürüyüşlerinde ideal bir güzergâh olacak. Gece aydınlatmasının yer aldığı parkta 50 araçlık otopark da bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber