Zabıta uyardı: Kartvizit göstererek duygu sömürüsü yapanlara para vermeyin

Aksaray Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, esnafları ve vatandaşları rahatsız eden dilencilere karşı düzenledikleri ani operasyonları aralıksız sürdürüyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Haziran 2012 18:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şehir merkezinde ve özellikle çarşıda esnaf ve yoldan geçen vatandaşlara kartvizit göstererek para isteyen dilenciler, zabıta ekipleri tarafından yakalandı.

Belediye merkeze getirilen dilencilerin üzerlerinden çıkan kartvizit ve paralara el konuldu. 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu'nun 33. maddesine göre dilenciler, 82 TL para cezası verilerek, bir daha dilencilik yapmamaları konusunda uyarıldı.

Dilencilerin özel olarak hazırlattığı kartvizitte ?Muhterem Kardeşlerim Sizi bir dakika rahatsız ettiğim için özür dilerim. 3 yaşındaki kızım Rabia akciğer hastası. Tedavisi için yardım topluyoruz. Allah rızası için yardım eder misiniz?? şeklinde ibareler yer alıyor.

Belediye zabıta müdürlüğü yetkilileri, dilencilerle her zaman mücadele ettiklerini ancak son zamanlarda vatandaşlardan gelen şikâyetler üzerine operasyon düzenlediklerini belirterek, vatandaşların da duygu sömürüsü yapan dilencilere para vermemesi konusunda duyarlı olmalarını istedi.

Yetkililer, dilenciler tarafından rahatsız edilen esnaf ve vatandaşların Alo 153 Zabıta hattına bildirmeleri halinde gereken müdahalenin yapılacağını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber