Türkçenin çocukları Silifke'de çiçeklerle karşılandı

Uluslararası Türkçe Derneği(Türkçeder) tarafından düzenlenen 10. Türkçe Olimpiyatları'na Amarika'dan katılan öğrenciler, Mersin'in Silifke ilçesine geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Haziran 2012 17:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kaynak Özel Eğitim Kurumları'nın organizasyonu ile ilçeye gelen öğrenciler, Kaymakamı Fatih Damatlar, Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel'in konuğu oldu. Öğrencilerle yakından ilgilenen Kaymakam Damatlar, 'Türkiye'nin barış elçileri' dediği çocukların eğitimine katkıda bulunan ve emeği geçenleri kutladı. Dünyanın 135 ülkesinde Türkçe konuşulmasının gurur verici olduğunu aktaran Damatlar, "Türkçenin evrensel bir dil olacağına inanıyoruz. Tarihi ve kültürel değerlerimize sahip çıkan bu dünya çocuklarını çok seviyoruz. Bizler bütün ülkelere dostça bakıyoruz, bakmaya da devam edeceğiz." dedi. Kaymakam Damatlar, öğrencilere Türk kahvesi ikram etti.

Belediye Başkanı Öngel, olimpiyat çocuklarının ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Onları televizyondan izlerken heyecanlandığını anlatan Öngel, Amerikalı olimpiyat çocuklarına ilçeyi tanıtan hediyeler takdim etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber