Muş'ta yaklaşık 100 kişi zehirlenme şüphesiyle hastanelerde

Muş'ta, çeşitli kurumlarda çalışan sağlık çalışanları ve memurlar, yedikleri yemeğin ardından rahatsızlanınca hastanelere başvurdu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Haziran 2012 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alınan bilgilere göre, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), özel bir hastane ve çeşitli kurumlara özel bir yemek firması tarafından yemek dağıtıldı. Öğle saatinde dağıtılan yemekten yiyen SGK personellerinde karın ağrısı, mide bulantısı ve baş dönmesi şikayeti baş gösterdi. Kuruma çağrılan ambulanslarla Muş Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırılan çalışanlar burada tedavi altına alındı.

Kısa bir süre sonra benzer bir olay da özel hastanede meydana geldi. Burada da yedikleri yemeğin ardından rahatsızlanan doktor, hemşire ve temizlik elemanları kendi hastanelerinde tedavi altına alındı. Özel hastanede yer kalmayınca buraya çağrılan ambulanslarla rahatsızlananlar Muş Devlet Hastanesi, Muş Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ile Özel Muş Şifa Hastanesi'ne götürüldü. Hastanelerde tedavi altına alınanların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Devlet Hastanesi'nde tedavi gören Nizamettin Recepoğlu, öğle saatlerinde yediklerin yemeğin ardından rahatsızlandıklarını belirterek, ?Kurumda 60 personel çalışıyor ve bunlardan yaklaşık 50'si yedikleri yemekten rahatsızlandı. Tavuk, çorba ve meyve vardı. Bir yemek firması tarafından geliyor. Bunları yiyince rahatsızlandık? dedi.

Özel hastanede tedavi gören bir öğretmen ise, ?Yediğimiz yemekten zehirlendik. Tavuk eti, çorba ve meyve vardı? diye konuştu.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber