Akdağ: Genel sağlık sigortası Meclis'ten geçecek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Temmuz 2005 17:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlıkta dönüşüm programıyla sağlığın çehresini değiştirdiklerini belirterek, Genel Sağlık Sigortası Yasası'nın da TBMM'den geçeceğini belirtti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Amasya Milletvekili Akif Gülle'yle birlikte Amasya'nın Merzifon İlçesi'ne gelen ve 3 No'lu Sağlık Ocağı ile Devlet Hastanesi'nde incelemelerde bulunan Bakan Akdağ, Kaymakam Kamil Köten ve Merzifon Belediye Başkanı Hayati İncekul'u ziyaret etti.

Ziyarette, Vali Erhan Tanju ve Amasya Belediye Başkanı İsmet Özarslann da hazır bulundu. Bakan Akdağ, Kaymakamlık'ta yaptığı açıklamada, sağlıkta dönüşüm programı sayesinde sağlığın çehresini değiştirdiklerini belirterek, "Bundaki niyetimiz vatandaşlarımızın hızlı ve kaliteli hizmet almasını sağlamaktır. Halkımızın sağlığı için 2.5 yıldır ciddi gayretler içindeyiz" dedi.

Sağlıkta dönüşümü gerçekleştirmenin kolay olmadığını, yerleşik alışkanlıkları yıkmaya çalıştıklarını, bina ve insan kaynaklarının sınırlı olduğunu ancak bütün eksikliklere rağmen hedeflerine doğru ilerlediklerini dile getiren Akdağ, "Aile hekimliğiyle ilgili bir kanun yaptık. Şimdi Genel Sağlık Sigortası'nı Meclis'ten geçireceğiz. Amacımız beşikten mezara bütün insanlarımızın sağlık sigortası kapsamına alınmasıdır. Her birey tercih edeceği bir aile hekimiyle irtibatlı olacak. Bununla ilgili Düzce ilimizde uygulama başlattık. Altyapısı olan illerde de pilot uygulamalara başlayacağız. Amasya'da bu uygulamayı yapacağımız illerimizden biri. Genel Sağlık Sigortası ve aile hekimliği sayesinde artık vatandaşımız cebinden fazla para harcamayacak. Başka adreslere yönlendirilemeyecek. İnsanımızın geliri bellidir. Bundan böyle insanımız cebinde olmayan parasını sağlık için harcamadan sağlık hizmeti alabilecek" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber