Otomobilleri alıp, parasını ödemeyen çeteye operasyon

İstanbul'da, vatandaşları dolandırdıkları iddia edilen iki gruba yönelik operasyonda 1'i kadın 6 kişi gözaltına alındı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2012 15:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adliyeye sevk edilen zanlılardan 5'i tutuklanarak cezaevine gönderildi. Zanlılar arasında, açtıkları paravan oto galeri dükkanına satın aldıkları 10 aracın parasını ödemedikleri öne sürülen 3 kişi de var.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne başvuran bir kişi, tanıştığı bazı kişilerin sahte belgelerle kendisine bankadan kredi çıkarttığını, daha sonra da % 40 komisyon istediklerini söyleyerek şikayetçi oldu. Olayla ilgili başlatılan soruşturmada sahtecilikten daha önceden polise geliş kaydı bulunan Kerem K. (42) ile Abdülhalik Y. (32) ve bir bankada memure olarak çalışan Ç.A. gözaltına alındı. Zanlıların daha önce bankaya başvurarak red cevabı alan kişilere sahte maaş bordoları düzenleyerek, istedikleri kredinin verilmesini sağladıkları öğrenildi. Zanlılardan Kerem K. ile Abdülhalik Y. sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Emniyette susma hakkını kullanan, sözlü ifadesinde de Kerem K.'yi emlakçı olarak tanıdığı için yolladığı müşterilere yardımcı olduğunu aktaran memure Ç.A. serbest bırakıldı.

ARAÇLARI TESLİM ALIP, PARALARINI ÖDEMEDİLER

İstanbul polisinin bir diğer operasyonu da paravan galeri şirketine yönelik gerçekleşti. Otomobilini satmaya çalışırken dolandırıldığı şikayetiyle polise başvuran bir kişinin müracaatı üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince çalışma başlatıldı. Zanlıların, otomobilini satmaya çalışan kişilerle müşteri gibi irtibata geçtikleri, daha sonra sözde satış yapmak üzere notere gittikleri ancak bir bahane ile parayı ödemeden devri alıp ayrıldıkları öğrenildi. Benzer yöntemlerle 10 kişiyi dolandıran kişilerin kimliklerinin belirlenmesi üzerine Tekin İ., Volkan K. ile Akın D. gözaltına alındı. Zanlılardan Tekin İ.'nin daha önceden dolandırıcılık suçundan 12 kaydı bulunduğu ayrıca 5 ayrı mahkeme tarafından arandığı ortaya çıktı. Volkan K.'nın da daha önce dolandırıcılık, sahtecilik amacıyla örgüt kurmak ve bu örgüte üye olmak suçundan kaydı bulunduğu öğrenildi. Zanlılar çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber