Öğretmeni dövmekle suçlanan veli, ilk duruşmada tahliye edildi

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde çocuğuna tokat attığını ileri sürdüğü öğretmeni darp ettiği gerekçesiyle tutuklanan veli, davanın ilk duruşmasında tahliye edildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2012 16:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Arabayatağı Mahallesi Hasan Öztimur İlköğretim Okulu'nda 4 Mayıs 2012'de meydana gelen olayda çocuğunun derste dövüldüğünü iddia eden N.Ç. okula gelerek sınıfa girdi. İngilizce öğretmeni Lokman Sezer (37) ise veli N.Ç.'ye dersin devam ettiğini belirterek, okul idaresi ile görüşmesini söyledi. İddiaya göre; sınıftan çıkan N.Ç. dersin bitmesinin ardından okul koridorda öğretmeni darp etti. Aldığı darbe sonucu yaralanan Lokman Sezer, okula çağırılan 112 Acil Servis ambulansı ile Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Ayakta tedavisi yapılan Lokman Sezer, polis merkezine giderek öğrenci velisi Nezir Ç.'den şikâyetçi oldu.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında veli N.Ç. tutuklanarak cezaevine konuldu. Bursa 6. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakkında ?Kasten yaralama, hakaret ve tehdit' suçlarından 9 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan tutuklu sanık N.Ç. (45) ilk kez hâkim karşısına çıktı. Oğlunu dövdüğü iddia edilen öğretmeni okulda darp etmekle suçlanan sanık N.Ç., hakkındaki iddiaları yalanlayarak, ?Oğlum İngilizce öğretmeni tarafından dövüldüğünü söyleyerek, uykularının kaçtığını dile getiriyordu. Ben de bu durumu konuşmak için okula gittim. Müdür ile görüşüp, durumu izah ettim. Bu konuşmamızdan yaklaşık bir ay sonra okula tekrar gittim. Okula gittiğimde öğretmeni konuşmak için müdürün odasına götürmek istedim. Kolundan çektiğim sırada elim burnuna değdi. Yaralanması böyle oldu.? dedi.

Mahkemede söz alan Lokman Sezer ise sanıktan şikâyetçi olduğunu söyledi. Sezer, şunları kaydetti: ?Daha önce benim raporlu olduğum dönemde çalıştığım okula ve Milli Eğitim Müdürlüğü'ne de girerek hakkımda şikâyette bulunmuş. Okula geldiğinde bana bağırıp hakaretler ediyordu. Kendisini idareye yönlendirdim. Bağırıp çağırarak 'Seni yaşatmayacağım' gibi tehditlerde bulunup küfrediyordu. Bana saldırıp yumruk vurdu.?

Okuldaki bazı öğretmenleri şahit olarak dinleyen mahkeme heyeti, tutuklu veli N.Ç.'nin tahliye edilmesine karar verdi. Mahkeme heyeti, davayı ileri bir tarihe erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber