İnegöl Belediyesi ulaşımı engelleyen binaları yıktı

İnegöl Belediyesi, şehrin farklı noktalarında yer alan ve trafik düzenine engel olan 3 ayrı yapının yıkımını gerçekleştirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2012 16:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ?İlçemizin birçok noktasında gerçekleştirdiğimiz yıkım çalışmaları ile de İnegöl'ümüzün ferah bir hal almasını sağlıyoruz.? dedi.

Yıkımlara ilişkin bir açıklamada bulunan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ilk yıkımın birinci etap çevre yolu çalışmaları kapsamında planlanan Hocaköy yolu üzerinde bulunan bir çiftlik olduğunu belirtti. Çiftliğin çevreyolu üzerindeki Hocaköy Kavşağı'na giden yolu daralttığını dile getiren Başkan Aktaş, şunları söyledi: ?Bu çiftlik binası yol güzergâhında kaldığı için fen İşlerine bağlı ekiplerimizce yıkılmıştır. Bu yıkım esnasında çiftlik sahibi vatandaşımızı mağdur etmedik. Çiftlik sahibinin tarlasını arsa vasfına dönüştürerek bedelsiz telkin sağladık. Yani, anlaşma sağlayarak yıkımı gerçekleştirdik. Bu yıkım ile çevre yolu üzerindeki Hocaköy kavşağından şehir içi gidiş-gelişleri büyük oranda rahatlayacaktır. Yol genişleyeceği için de olası trafik kazalarının ününe geçilecektir. Buranın yol düzenleme çalışmalarını da önümüzdeki günlerde yapacağız.?

Yıkımın meclis kararı ile yer sahibine Ağaç işleri bölümünde 750 metrekare büyüklüğündeki 3 adet sanayi parselini vermek sureti ile gerçekleştirildiğini dile getirdi.

?Yıkımlar esnasında hem mahalle sakinlerine hem de yıkımı gerçekleştiren çalışanlarımıza her hangi bir olumsuz durumla karşılaşmamaları için tüm önlemleri alıyoruz.? diyen Başkan Aktaş, itfaiye vasıtasıyla yıkılacak binaya sürekli, su tutarak mahalle sakinlerini olumsuz etkileyecek tozun önüne geçtiklerini, vatandaşlarımızdan yıkımlarla alakalı duyarlılık beklediklerini söyledi.

İlçenin birçok noktasında gerçekleştirilen yıkım çalışmaları ile İnegöl'ün ferah bir hal almasını sağladıklarını belirten Başkan Aktaş, ?Yeni sokaklar açıyor, çıkmaz sokaklarımızı çıkar hale getiriyoruz. Böylelikle iki yol, iki sokak ya da iki farklı mahalle arasındaki engelleri kaldırıyoruz. Yıkım çalışmalarını yaparken de vatandaşlarımızı kesinlikle mağdur etmiyoruz.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber