Başkan Oğul: Akşehir'i, il yapmak için çalışmalarımız sürüyor

Konya'nın Akşehir ilçesi, her geçen gün artan nüfusu ve gelişen imkânlarıyla il olmak için yoğun çaba sarf ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2012 17:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu kapsamda CHP ilçe teşkilatı üyeleri, Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul'u makamında ziyaret etti. Görüşmede konuşan Oğul, "Elimizden gelen gayreti gösteriyoruz, Akşehir'i il yapmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi

CHP ilçe teşkilatı Başkanı Sefer İpek ve parti üyeleri, Akşehir Belediye Başkanı Oğul'a ziyarette bulundu. İl olma konusunda fikir alışverişinde bulunan parti teşkilatı ve Oğul, bu konuda yapılabilecek çalışmaların neler olduğuna dair sorulara cevap bulmaya çalıştı.

Bu bağlamda yaptıkları çalışmaları anlatan Oğul, ?Akşehir'in il olma konusundaki yasa çıktı, şimdi Meclis'ten geçmesi bekleniyor. Bu yasanın çıkması Akşehir'in il olmasını güçlendiriyor.? şeklinde konuştu.

?Çevremizde il olmayı bekleyen ilçeler de var. Bunlar arasında Nazilli, İskenderun, Ereğli geliyor ama bizim bölgede sahip olduğumuz olanakların hiçbiri buralarda yok." diyen Oğul, ?Bu bölgede, etrafımızda 9 ilçe var ve 300 bin nüfusa sahibiz. Bu özellikleri barındıran başka bir ilçe yok.? diye konuştu.

?Akşehir'in sadece çevresindeki bu 9 ilçenin kendilerine bağlanmak için hazır olduklarının altını çizen Başkan, ?Konya milletvekilleri de bize bu konuda destek çıkıyorlar. Ve bulundukları kulislerde bunu dile getiriyorlar. Beklemekteyiz. İl olma hususunda da ısrarlarımız sürecek." ifadelerini kullandı.

CHP ilçe teşkilatı ise Başkan'ın bu çabaları adına teşekkür ederek, bu süreçte destek vermeye hazır olduklarını söyledi. Ayrıca İlçe MHP ilçe teşkilatı da bu hususta belediyeye destek vereceğini açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber