Bu Kadar Çifte Standart Olmamalı

Pazar günü yayımlamış olduğumuz haberde sözlü sınavın torpil anlamına geldiğini belirtmiş ancak torpilin kaldırılması yönündeki isteklerin bu konuda şaibesi olmayan kurum ve kuruluşlardan gelmesi gerektiğini ifade etmiştik. Ancak, AKP iktidara geldiği günden bu yana hakim ve savcı atamasına ilişkin hiçbir yeni değişiklik yapmamıştır. Yani daha önce nasıl hakim ve savcı alınıyorsa şimdi de aynı yöntemle hakim ve savcı alınmaktadır. Ancak 20 yıla yakın bir süredir bu konuda hiçbir açıklama yapmayan "Yargıtay Başkanlığı", "Danıştay Başkanlığı" ve "Hakim ve Savcılar Kurulu" birden sözlü sınavın torpil anlamına geldiğini fark etmeye başlamıştır. devamı için başlığa tıklayın.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Temmuz 2005 00:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Oysaki sadece 1993 yılında, SHP'li Adalet Bakanları Oktay ve Moğultay döneminde, 2 bin hakim ve savcı ataması yapıldı. Bu sınavda da şu an olduğu gibi yazlıda ilk yüze giren çok sayıda aday sözlüde elendi. Ancak hem o dönemde hem de daha sonraki dönemlerde aynı uygulama ve aynı mağduriyetler yaşanmasına rağmen ne Yargıtay Başkanlığı ne Danıştay Başkanlığı ne de Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanlığı hiçbir açıklama yapmamış, yargı siyasallaşıyor başlıklı bildiriler yayımlamıştır.

Bu iki olay arasındaki söylem farklılıkları her iki Başkanlığı da hiç de hoş olmayan siyasi konulara angaje etmektedir.

Daha önce de söylediğimiz üzere bu konudaki söylemin farklı sivil toplum örgütlerince gündeme getirilmesi daha uygun olacaktır. Aksi halde bu söylemler siyasi olmaktan öteye gidemeyecek ve yargıyı hükümetle kavgalı bir pozisyon içerisinde gösterecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber