Kars Belediyesi sezona hızlı başladı

Kars Belediyesi 2012 iş sezonuna hızlı başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2012 10:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kısa süren inşaat sezonunu göz önüne alan belediye özelikle geçen yıl başlattığı asfalt çalışmasının son tabakasını olan aşınmaz tabakasını atarak bu caddelerin biran evvel bitirilmesi için yoğun çaba sarf ediyor.

Karadağ Caddesi'nden başlatılan asfalt çalışmaları Atatürk Caddesi'nin kısa sürede bitirilmesiyle birlikte Kazımpaşa Caddesi'nde devam ediyor.

Vatandaşlarında yakından takip ettiği çalışmalar taraflı tarafsız herkes tarafından olumlu karşılanıyor. Belediye çalışmalarına destek olunması gerektiğini belirten vatandaşlar; ?Kars hiç kimsenin değildir. Bu şehir bunca yıl ihmal edildi. Her gelen bir çivi çakmış olsaydı şimdi belki belediye asfalt yerine başka şeyler yapıyordu. Yıllarca alt yapıya el vurulmadı. Yollar her gün söküldü yapıldı. Bizlerin parası çocuklarımız rızkı, tüyü bitmemiş yetimlerin hakkı boşa savruldu. Ama şimdi belediye asıl yapılması gerekeni yapıyor. Önce alt yapıyı ardından da asfaltı yapıyor. Biz bu çalışmalardan çok memnunuz. Belediye başkanı çalışanlarının yanındayız? dediler.

DAHA DÜNE KADAR PİS BORULARDAN SU İÇİYORDUK

Yıllarca arsenikli su içtiklerine dikkat çeken Ali Korkmazer, evine şaşal su almaktan bıktığını söyledi.

Belediye'nin doğru işler yaptığını ifade eden Ali Korkmazer; ?Biz yıllarca arsenikli su içtik. Yer altından çıkan boru ve vanaları herkes gördü. Bize bu pis, paslanmış borulardan su içirdiler. Çoluk çocuğumuz hastalamasın diye şaşal su kullandık. Biz doğru olanının yanındayız. Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş'un mühendis olması, projeci olması ve en önemlisi devlet terbiyesi almış olması yaptığı işlere yansıyor. Göz boyamak, birilerine iyi gelsin diye hiçbir işi yapmıyor. Gönül isterdi ki AK Parti Milletvekilleri gibi, AK Parti İl Örgütü'de çalışmalara sahip çıkaydı. Belediye Başkanı sürekli yalnız kalıyor. Buna rağmen yılmadan Kars için çalışıyor. Bizler kendisinin yanındayız ve destekliyoruz? diye konuştular.

MAHALLELERE ASFALT ATILIYOR

Kars Belediye Başkanlığı'nca Halitpaşa Mahallesi'nin bozuk olan yolları geçi olarak asfaltla kaplandı. Hastane yolu olarak bilinin caddeye asfalt yapılması mahalle sakinlerini sevindirdi. Tozdan kurtulduklarını belirten İsmet Aydınlı; ?Belediye caddelerimizi kazdı. Kanalizasyon ve içme suyu şebekesi çalışmaları yaptı. Dolayısıyla da yollarımız bozuldu. Şimdi yollarımız asfaltlandı. Çok güzel oldu rahatlıkla kapı ve pencerelerimiz açıyoruz. Toz toprak ortadan kalktı. Biz inanıyoruz. Kars yakın gelecekte çok güzel olacak? diye duygularını dile getirdi.

Belediye tarafından DSİ'ye yaptırılan İçme Suyu Arıtma Tesisleri tamamlandı. Tesislere önümüzdeki hafta itibariyle su verilerek test yapılacak. Böylece Kars'ın yıllarca özlemini çektiği 24 saat akan su sıkıntısı son bulacak. Asri Mezarlık Projesi devam ediyor. Kentsel Dönüşüm Projesi'nde geri sayım başladı. Önümüzdeki günlerde Bayrampaşa'da il etap konutların yapımına başlanacak. Kars ziyaretinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan açıkladığı ?Kentsel Tasarım Projesi?nin ilk etabının yapımına Millet Bahçesi ve İstikam Çay Bahçesi'nin bulunduğu bölgeden başlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber