Olur Adliyesi'nin kapatılması protesto edildi

Olur'da düzenlenen basın açıklaması ile adliye teşkilatının kapatılması protesto edildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2012 10:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Olur Cumhuriyet Caddesi'nde düzenlenen basın açıklamasına yaklaşık 150 vatandaş katıldı. Basın açıklamasını okuyan Dava Takipçisi emekli Yücel Duran; ?Bugün burada Adalet Bakanlığının almış olduğu kararı HSYK'nın onaylaması sonucu Olur İlçemizin adliyesi kapatılarak tasfiye edilmesiyle karşı karşıya bulunmaktayız.? dedi.

Duran, adliye teşkilatının kapatılması ile ilçe için doğacak sıkıntıları şöyle sıraladı;

?İlçemiz Erzurum'un Kuzeyinde İle 184 Km uzaklıkta bir İlçedir, Sınırları itibariyle Kuzey doğusunda Ardahan İli Kuzeyinde ise Artvin İli ve ilçeleri ile çevrilidir. İlçemizin 40 köyü mevcut olup İlçeye en yakın köyü 7 Km en uzak köyü ise 45 Km uzaklıktadır, İlçemizin kapatılarak en yakın İlçe olan Oltu ?ya bağlanması durumunda ise ; Halkımızdan birisine bir sabıka kaydı lazım olması halinde en uzak köyünden düşünülecek olursa tam 180 kilometre yol giderek bu ihtiyacını gidermek durumunda olduğu, Yine En uzak köyden bir Vatandaşımızın bir dava açması yada bir beyanda bulunması gerektiğinde aynı yolu kat edeceği göz ardı edildiği, En ufak bir sorununu çözüme kavuşturmak içinde bu yolu seçmek zorunda kalacağı, Tüm Adli sorunların üstesinden gelebilmek için Vatandaşın yüklü miktarda masrafla karşı karşıya kalacağı dikkate alınmadığı, Devletin Kurumlarının asli görevleri Vatandaşlarının güvenlerini sosyal ve ekonomik durumlarını, sosyal ve kültürel etkinliklerini, Adaletini en iyi şekilde tesis edip Refah seviyesini yükseltmek adalet ve güvenin sağlamakla yükümlüdür. Bu da Sosyal ve Hukuk Devlet anlayışının bir gereğidir. Devletin ve Hükümetlerin ve yargının Vatandaşlarına daha iyi hizmet vermek ve adaleti sağlamak için yeni yasalar çıkartıp bu yasaları uygulamaya koymaktadır. Bu yasaların başında ise çıkartılan ve yürürlüğe konulan adalet reformu, yeni TCK, Yeni TMK ve HMK ile Hakimler Savcılar kanunda yapılan değişikliklerdir. Bu değişiklikler yapılarken amaçlanan gayenin geciken adaleti önlemektir. Biryandan bu çalışmalar yapılırken bir yandan Adaletin geciktirilmesi ne hakkaniyet ölçülerine ne adil yargılama usulüne nede oluşa uygun düşmez, Şu anda dosya sayısı 500 üzerinde olup İlçemize Bağlı Taşlı Köy, Çataksu Köyü ve Ormanağzı köylerinde Kamulaştırma davaları mevcut olup hali hazırda açılacak 1000 davanın daha bulunduğu yine bu güzergahta Kaledibi Köyü HES projesi mevcut olup 1-2 yıl içerisinde yaklaşık700-800 dosya daha açılması söz konusudur, buna ek olarak Aşağı Karacasu Köyü HES Projesi tamamlanmış Yüksek gerilim hatları çekilmiş ve yaklaşık 150 - 200İrtifa kamulaştırılması söz konusudur, Ulaştırma Bakanlığına Bağlı Karayolları Genel Müdürlüğünce Artvin - Ardanuç İlçesini Olur İlçesine Bağlayacak Devlet Karayolu ihalesi yapılmış ve İlgili Şirket yol yapımına başlamış tahminen 300-400 Parsel taşınmazın kamulaştırılması söz konusudur. En önemli husus bu kapatılma kararı ile vatandaşların anayasal hakkı olan tabi hakimlik ilkesinin de elinden alınacağıdır. Tüm bu sıkıntılar arasında Adliyenin kapatılması Adaletin gecikmesine neden olacak buda adalete olan güvenin sarsılmasına yol açacaktır. ?

?Adliyenin kapatılması ile birlikte bir çok kurum ve kuruluşun kapatılması gündeme gelecek 58 yıllık rüya böylece sona erecektir diye düşünmekteyiz? diyen Duran daha sonra şunları kaydetti; ?İlçemiz tarih boyunca bir çok Medeniyete beşiklik etmiş, geçmişi ile hep övünmüş, Devletine tüm benliği ile sıkı sıka ya bağlı kalmış Devlete olan sadakatini onur saymış, İsyana ve baş kaldırana hep dik durmuş Devletini ve Milletini yürekten sevmiş Manevi ve Ahlakı değerlerini en üst düzeyde korumuş Sükut Durmayı korkudan değil saygıdan saymıştır. Adliyemizin kapatılmaması konusunda Bakanlığımızın Hassasiyeti göstermesini talep ediyoruz.?

Protestonun ardında adliyenin kapatılmaması için Başbakanlığa, Adalet Bakanlığına ve Başbakanlık Müsteşarlığına imza toplandı.

İmza kampanyanın ardından protesto gösterisi olaysız sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber