Şarköy'ün nüfusunu artırmak için Belediye kampanya başlattı

Tekirdağ'ın Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, 30 bin adet bastırdığı renkli broşürlerle, ilçede ikinci konut olarak kullanılan yazlıkçılara yönelik ?Her evden bir kişi Şarköy'e? başlığı altında duyuru yayınladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2012 10:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye Başkanı Süleyman Altınok bastırdıkları duyuru afişleri 1 Temmuz tarihinden itibaren yazlık konutların bulunduğu yerlerdeki vatandaşlara su abonelerinin faturalarıyla birlikte dağıtılacağını söyleyerek ?Amacımız ilçemizin merkez nüfusunun artmasını sağlayarak İller Bankası'ndan daha fazla pay alabilmek. İlçemizde 30 bin konut var, buna mükabil 17 bin merkez nüfusumuz var. Yaz aylarında nüfusumuz 150 binlere çıkıyor, İller Bankası'ndan gelen para daha önce yaptığımız alt yapı çalışmaları ile personel maaşlarına gidiyor. Eğer her evden bir kişiyi Şarköy nüfusuna kayıt yaptırabilirsek. İller Bankası'ndan alacağımız pay artacak. Bu da kişi başı 150 TL bir miktar olacak. Hem kışlıkçımıza hem yaz aylarında gelen misafirlerimize daha fazla hizmet edeceğiz? dedi.

?BEŞ DAKİKANIZI AYIRIN ŞARKÖY NÜFUSUNA KAYIT OLUN!?

Yayınlanan duyuru ?Şarköy Sevdalıları? girişiyle başlayarak, ilçenin kısa tarihi hakkında bilgiler verilerek, 1992 yılından itibaren başlayan içme suyu şebeke inşaatı, İller Bankası'na olan 12,5 milyon borcun bulunduğu ifade ediliyor.

Başkan Altınok, 2009 yılında göreve geldiklerinden bu yana 3 yıl içinde 220 bin metre kare yol yaptıklarını, araç parkurunun, hayırsever vatandaşların da katkılarıyla yenilendiğini belirterek ?Hepinizin bildiği gibi ilçemizin merkez nüfusu kışın 17 bin, yazları 150 bin civarında. Bu kadar değişken nüfusa sahip bir ilçe belediyesi olarak zor şartlarda hizmet sunmaya çalışıyoruz. İlçede 30 bin civarında kayıtlı meskenimiz var, 96 km iç yolumuz var. Bu yolların yarısını parke taş yaptık. İller Bankası'ndan sabit nüfusumuz olan 17 bin kişiye göre katkı payı verilmektedir. Bu da aylık olarak yaklaşık 260 bin lira civarındadır. Bunun da % 40'ı alt yapı borçları nedeniyle kesilmektedir. Bize gelen 160 bin TL'ye, 160 bin TL ilave ederek, personelimizin maaşlarını ödemekteyiz. Daha iyi hizmet için nüfusumuz artırmalıyız? dedi.

Her yıl 750-800 konut yapıldığını, bir kişiye 2 konut düştüğünü belirten Altınok ?Her evde bir kişi otursa nüfusumuz 30 bin kişi olacak. Oysa 17 bin nüfusa sahibiz. İller Bankası kişi başına 150 TL para gönderiyor. İller Bankası'ndan katkı payını artırmak için, ikinci konut olarak kullanıldığınız evleriniz için, ?her evden bir kişi' sloganına uygun, her evden bir kişinin Şarköy'e kaydını alırsanız kişi başı 150 TL katkı yapmış olursunuz. Böylece her yaz geldiğinizde Şarköy'de farklılıklar görürsünüz. El ele verelim nüfusumuzu artıralım. Şarköy sevdalısı sizlerin bizi duymanızı, bize katılmanızı bekliyorum. Sadece 5 dakikalık bir zaman ayırma ile Şarköy Nüfus Müdürlüğü'ne yapacağınız başvuru ile kaydınızı ilçemize aldırın. Beş dakika sonra siz de Şarköy sevdalısı oldunuz. Lütfen ilginizi bekliyorum? dedi.

30 bin adet bastırılan broşürler, Su İşleri Müdürlüğü personeli tarafından su faturalarıyla birlikte, yazlık konut sahiplerine ulaştırılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber