Fiziksel engelliler meslek sahibi oldu

Mersin Üniversitesi'nin (MEÜ), Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) desteğiyle hayata geçirdiği "Fiziksel Engelliler Mesleki Eğitim ve Destek Merkezi" projesinde kuaförlük, santral operatörlüğü, kuyumculuk ve takı tasarımı eğimine katılan 46 engelli sertifikalarını aldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2012 12:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, MEÜ tarafından yürütülen ve ÇKA tarafından desteklenen "Fiziksel Engelliler Mesleki Eğitim ve Destek Merkezi" projesine sona erdi. Fiziksel engelli kişilerin ekonomik ve sosyal yaşama tam erişimlerine, kişisel ve mesleki yeterliliklerinin geliştirilmesine ve toplumsal açıdan uyum sorunlarının azaltılmasına katkıda bulunmayı hedefleyen proje, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ülkü Çömelekoğlu'nun koordinatörlüğünde, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından yürütüldü. Proje sonunda, ?Kuaförlük, Santral Operatörlüğü ile Kuyumculuk ve Takı Tasarımı' eğitimi alan 46 fiziksel engelli, sertifika almaya hak kazandı.

Projenin sertifika töreni, Çiftlikköy Kampusu Kütüphane Konferans Salonu'nda düzenlendi. Törene, MEÜ Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürol Emakdaş, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ülkü Çömelekoğlu, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Sedat Bilgen ile öğretim elemanları, kursiyerler ve aileleri katıldı.

?ÜNİVERSİTEMİZDE ENGELLİLER İÇİN HİÇ BİR ENGEL KALMAYACAK?

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Aydın, yaşadıkları ve tanık oldukları olaylardan dersler çıkartarak, bu konuda çok çaba harcamaları gerektiğini fark ettiklerini ve yeni projeler üretmeleri gerektiğini görerek projeler hazırladıklarını söyledi. Prof. Dr. Aydın, geldikleri noktada örnek bir kurum olduklarını ve bununla gurur duyduklarını vurguladı. Üniversitenin birçok projesi olduğunu ve bunlarla herkese örnek olduklarını ifade eden Rektör Aydın, ?Mersin'de bu alanda yeniliklerin yapılmasını sağladık. Bu projeleri yaparken başka kurumlara yeni şeyler öğrettik. Çok bilgili, becerikli ve donanımlı arkadaşlarımız var. Onlarla çok daha iyi şeyler yapacağımıza inanıyorum. Rektörlük görevini yürüteceğim son ana kadar mesaimin en büyük kısmında, eksiklerimizi tamamlamak için çalışacağımın sözünü veriyorum. Yakın gelecekte üniversitemizde engelliler için hiç bir engel kalmayacak. Birlikte çalıştığım arkadaşlarıma güveniyorum? dedi.

Sertifika almaya hak kazanan engellilere de seslenen Aydın, "Mersin Üniversitesi olarak, engelleri birlikte aşmak üzere her zaman yanınızda olacağımızı bilin? diye konuştu.

?ENGELİLER İÇİN PEK ÇOK PROJE YOLDA?

Proje ile ilgili bilgi veren Prof. Dr. Ülkü Çömelekoğlu da proje kapsamında kuaförlük alanında 17 öğrenciye, santral operatörlüğü alanında 18 öğrenciye, takı ve kuyumculuk alanında da 11 öğrenciye eğitim verdiklerini kaydetti. Erişilebilirlik anlamında sıkıntılar yaşandığına dikkat çeken Prof. Dr. Çömelkoğlu, "Hepimiz için zor bir kurs oldu. Nedeni de şu; küçücük engelleri aşmak bazen çok büyük çaba gerektiriyor. Belki küçücük çözümler bu engelleri kolaylıkla aşmamızı sağlayacak. Biz bu engelleri ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapacağız. Bunun için yola çıktık. Çok kısa sürede üniversitemizde tam erişilebilirliği sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

?Fiziksel Engelliler Mesleki Eğitim ve Destek Merkezi? projesinin tamamlandığı ancak bu yönde yeni projelerin yolda olduğunu da bildiren Çömelekoğlu, MEÜ Engelli Eğitim ve Destek Hizmetleri Komisyonu'nun koordinasyonuyla pek çok çalışma daha hazırlandığını dile getirdi. Çömelekoğlu, şöyle devam etti: "Projemiz bitti diye yaptığımız işler bitmiyor. Son hızla yolumuza devam etmek istiyoruz. Bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Her bir projede sizleri tekrar aramızda görmek istiyoruz. Sizlerle birlikte olmak bana da çok şey öğretti. Engelsiz bir üniversite ve engelsiz bir Mersin için zaman kaybetmeden, son hızla çalışmamız gerekiyor."

Konuşmaların ardından, Fiziksel Engelliler Mesleki Eğitim kurslarına katılan 46 kursiyere Rektör Prof. Dr. Aydın tarafından sertifikaları verildi. Tören, kursiyerler için hazırlanan kokteylle sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber