Yabani mantara dikkat

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İlhan Karabıçak, doğada yetişen yabani mantarların bilinçsizce yenmesi halinde karaciğer yetmezliğine sebep olabileceği uyarısında bulunarak, kültür mantarı yenilmesini tavsiye etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2012 15:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Enfeksiyon hastalıkları ve genel cerrahi uzmanlarına karaciğer nakli konusunda verilen seminere katılmak üzere Ordu'ya gelen Yrd. Doç. Dr. İlhan Karabıçak, doğada bulunan yabani mantarlar konusunda vatandaşların çok dikkatli olması gerektiğini söyledi. Karabıçak, "Bilinçsizce yenilen yabani mantarlar zehirlenmeye yol açarak karaciğeri olumsuz etkileyebiliyor. Hatta karaciğer yetmezliğine sebep olup, karaciğer naklini gerektirecek bir durumla karşı karşıya bırakabiliyor" dedi.

Yabani mantar yerine kültür mantarının tüketilmesini tavsiye eden Yrd. Doç. Dr. Karabıçak, "Her mantar zarar vermiyor ancak doğada bulunan bir çok mantar, bilinçsizce yenildiğinde ortaya büyük bir sağlık sorunu çıkabiliyor. Bu sebeple vatandaşlarımızın kültür mantarı yemesini daha doğru buluyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber