Yozgat'ta 300 kişi dul kadın maaşına müracaatta bulundu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 8 Mart müjdesi olarak açıkladığı eşi vefat eden ve hiçbir sosyal güvencesi olmayan kadına maaş yardımına Yozgat'tan 300 kişi müracaat etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2012 15:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Halk arasında "Dul kadınlara maaş" olarak bilinen "Eşi vefat etmiş kadınlara düzenli nakdi yardım" programına Yozgat'tan 300 kadının müracaat ettiğini belirten Yozgat Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ahmet Korkmazyürek, "Eşi vefat etmiş kadınlara ayda 250 TL olmak üzere iki ayda bir 500 TL ödenecek. Ancak kadınların bu yardımlardan yararlanabilmesi için gerekli şartları taşıması gerekmektedir. Eşi vefat eden kadınların tekrar evlenmemesi gerekiyor, 2022 sayılı kanına göre yaşlı ve özürlü maaşı alması durumunda kişi iki yardım programından sadece birini tercih etmesi gerekiyor. Yine eşi vefat eden kadınlar yine özürlü bakım parası almaması gerekiyor. Özürlü bakım parası alanlar bu yardımdan yararlanamıyor. Başvuru yapan kişinin aynı hanede birlikte yaşadığı çocuklarının sosyal güvenlik kapsamında olmaması gerekiyor. Eşi vefat eden kadın, çocuklarından ayrı yaşaması ve sadece onların sağlık güvencesinden yararlanması durumunda bu kişi bahsi geçen yardım programından 3294 sayılı kanun kapsamında olması şartıyla faydalandırılacaktır" dedi.

Eşi vefat etmiş kadınlara yönelik düzenli nakit yardımının her dul kadına ödenmediğini, kadınların bu yardımdan yararlanması için muhtaç durumda olması gerektiğini vurgulayan Korkmazyürek, "Bu konuda vakfımıza

yapılan müracaatlar komisyon tarafından incelenip değerlendirilmektedir. Yapılan inceleme sonunda gerekli şartları taşıyan eşi vefat etmiş kadınlara gerekli yardım yapılacaktır" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber