Hakkari' nin sağlıktaki dönüşümü

Hakkari Devlet Hastanesi'nde görevli doktorlar, yaptıkları ameliyatlar ile büyük başarılara imza atıyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2012 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Önceki yıllarda doktorların görev yapmak istemediği Hakkari Devlet Hastanesi'nin son teknoloji modern cihazlarla donatılması ve Sağlık Bakanlığı'nın uyguladığı politikalar, doktorların ilgisini kente çekti.

İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden 4 ay önce Hakkari Devlet Hastanesi'ne atanan Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ömer Ertürk, bölgede ilk kez yapılan ve iki saat süren zorlu bir ameliyat ile büyük bir başarıya imza attı.

Bağırsaklarının bir kısmı çürüyen 80 yaşındaki Hazal Bozkurt'u vakit kaybetmeden ameliyata alan Ertürk, ölüm riski yüzde 90 olan hastanın ameliyatını başarılı bir müdahaleyle gerçekleştirdi.

Karın ağrısı şikayeti ile hastanelerine müracaat eden birçok erişkin hastada aynı sorunla karşılaştıklarını anlatan Ertürk, "Şüphe duyulduğu zaman tomografi görüntüleme yapılması gerekli. Eğer tanı netleştiyse cerrahi müdahale şart" dedi.

Hasta Bozkurt ise sürekli karın ağrısı çektiğini bildirerek, "Doktor hemen ameliyat olmam gerektiğini söyleyince ben de kabul ettim. Şu anda sağlığım iyi doktoruma çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber