Oltulu kadınların süt sağma makinası sevinci

Erzurum'un Oltu ilçesinde kadınlara süt sağma makinası dağıtıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2012 20:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurum İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Oltu Gıda Tarım Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından Oltu'da kadın çiftçilere yönelik süt sağım teknikleri konusunda bilgilendirme semineri düzenlendi. Ünlükaya ve Dutlu köylerinde düzenlenen süt sağım kursu sonunda kursiyerlere kura ile süt makinası dağıtıldı. Ünlükaya köyünde 26 kadın kursiyerden 8, Dutlu köyünde ise 21 kursiyerden 7 kadın çekilişle süt sağma makinasına kavuştu.

Süt sağım makinası dağıtım törenine Oltu İlçe Tarım Müdürü Fethi Polat, Ziraat mühendisi Hülya Özer, Asuman Deveci, Veteriner Memet Sefer Karakaş ve tarım teknikeri İsabali Eken katıldı.

Ziraat Mühendisi Asuman Deveci, projenin kadın çiftçilere eğitim projesi kapsamında yapıldığını ve projeye özel idareden 100 milyar destek sağlandığını söyledi. Proje kapsamında bayanlara üç gün süreyle süt sığırı yetiştiriciliği hakkında eğitim verildiğini anlatan Deveci, "Bu eğitimde bayanlara sığır ırkları suni tohumlama, sığırlarda üreme,bakım beslenmesi sığır barınakları,gebe hayvanlar, sağım ve sağım yöntemleri süt hijyeni hakkında bilgi verildi" dedi.

Eğitimin üçüncü günü İlçe Tarım Müdürlüğünden gelen veteriner hekim tarafından sığırlarda görülen hastalılar hakkında bilgilendirilen kadınların kurslara yoğun ilgi gösterdiği belirtildi.

Süt makinasını kazanan kadınlar birbirlerine sarılılırken, kuradan boş çekenler ise kısa süreli üzüntü yaşadılar. Kursiyer bayanlar daha önce inek sağmaktan parmaklarının şiştiğini belirterek şimdi makine ile sağacağı için çok memnun olduklarını ifade ettiler. Makinaları alan bayan kursiyerler taşımakta hayli zorlandılar.

İlçe Tarım Müdürü Fethi Polat, "İlçemizde ve bölgemizde tarım ve hayvancılığı kalkındırmak için elimizden gelen bütün imkanları seferber ediyoruz. Bu tür projelerimiz bundan sonrada devam edecektir köylülerimizin projemize göstermiş oldukları yakın ilgiden dolay hepsine teşekkür ediyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber