'Bilenler bilmeyenlere öğretiyor' projesi

Alanya Belediyesi ile Habitat Bilişim ve Girişimcilik Akademisi işbirliğiyle düzenlenen "Bilenler Bilmeyenlere Öğretiyor"Projesi kapsamında düzenlenen kurslarda bilgisayar öğrenen kursiyerlere sertifikaları verildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2012 20:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emine Hacıkura Kütüphanesi'nde düzenlenen törene Ak Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Habitat Kalkınma ve Yönetim Derneği Onursal Başkanı Sezai Hazır, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Dur, Microsoft Kamu İşleri ve Sosyal Sorumluluk Programlama Müdürü Erdem Erkut, Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan ile kursiyerler katıldı.

Milletvekili Çavuşoğlu, törende yaptığı konuşmada, Alanya'da hayırseverlerin eğitime büyük önem verdiğini belirterek, "Bu bölgede siyaset yapmaktan çok mutluyum. Arzumuz sadece turizm ve tarımın gelişmesi değil, Alanya'nın bir eğitim merkezi olmasıdır. Bu konuda emin adımlarla ilerliyoruz" dedi.

Alanya'da yakında hizmete açılacak özel üniversitenin ardından bir devlet üniversitesi kurulması için de girişimlerde bulunduklarını ifade eden Çavuşoğlu,

"Alanya'da eğitim ve gençlik merkezi oluşturulacak. Mahmutlar'da uluslararası engelliler merkezi projesi gerçekleştirilecek. Üniversiteye, eğitime yatırım yapmak demek geleceğimize yatırım yapmak demektir. Bu şehre hepimizin minnet borcu var" diye konuştu.

Alanya Belediye Başkanı Sipahioğlu ise yapılan eğitim seminerlerinin akademik bir faaliyet olduğunu, alınan sonuçlardan da mutlu olduğunu söyledi.

Alanya'da eğitime verilen desteğin büyük olduğunu dile getiren Sipahioğlu, Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi'nin bunun en güzel örneği olduğunu kaydetti. Eğitime destek verenlere ve kütüphanenin kazandırılmasında emeği geçen Hacıkura ailesine teşekkür eden Sipahioğlu, belediye olarak eğitime her zaman destek verdiklerini, bu desteğin artarak süreceğini kaydetti.

Sezai Hazır da Habitat olarak önümüzdeki günlerde yapacakları projelerle ilgili bilgi vererek, kadın ve engellilere yönelik çalışmalara ağırlık vereceklerini, bilişim girişimciliği, müzakere ve ara buluculuk gibi konularda eğitim seminerleri düzenleyeceklerini anlattı.

Habitat Bilişim ve Girişimcilik Akademisi ile Alanya Belediyesi arasında geçen yıl imzalanan ve süresi dolan işbirliği protokolü, bir yıl daha uzatıldı.

Protokolün ardından 2011-2012 eğitim öğretim yılında kurslara katılan 198 kursiyere sertifikaları verildi.

Muhabir: Fazıl Tunç

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber