Kars Belediyesi'nin yaptırdığı parkta engelli için yapılan oyun aletlerini kırdılar

Kars Belediye Başkanlığı'nca Yenişehir Mahallesi'nde Sosyal Destek Projesi (SODES), kapsamında hayata geçirilen 'Engelsiz Kadın Dostu Parklar' projesi yapılan parkın fitness aletleri kimliği belirsiz kişiler tarafından kırıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Haziran 2012 09:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kars Valiliği koordinesinde Belediye Başkanlığı tarafından Sosyal Destek Projesi (SODES), kapsamında hayata geçirilen 'Engelsiz Kadın Dostu Parklar' projesi ile kente merkezinde yaptırılan parklar zaman zaman kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından tahrip ediliyor.

Yenişehir Mahallesi'nde park haline dönüştürülerek vatandaşların hizmetine sunulan ve içerisinde fitness gruplarından engelliler için yapılan salıncak fazla yükten dolayı zincir bağlantıları zarar görerek kullanılmaz hale geldi.

Parktaki aletlerin kırıldığını Belediye yetkililerine haber veren mahalle sakinleri; "Akşam geç saatlerde parkta oturan kişilerin aletlere zarar verdiğini belirttiler.

Mahalle sakinleri; "Belediyemiz, çocuklarımızın burada oyun oynaması, sokaktan kurtulması için büyük bir çalışma başlattı. Hem bizler, hem de çocuklarımız için bir oyun alanı yarattı. Engelli vatandaşlarımız için engelleri kaldırdılar. Çocuklarımız sabah kalkar kalkmaz, kahvaltılarını hemen yapıp oyun parkına koşuyorlar.

Engelli bireylerin kullandığı salıncak kırıldı. Şimdi onlar ne yapacak. Tek eğlence kaynakları kendileri için yapılan salıncakta. Bunu da engellilere çok gördüler" diyerek tepki gösterdiler.

Yenişehir Mahallesi'nde Valilik koordinasyonunda Kars Belediyesi'nin SODES projesi kapsamında yaptırdığı parkta incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, parka verilen zarardan büyük üzüntü duyduğunu ifade etti.

Başkan Bozkuş, vatandaşların yapılan hizmetlere sahip çıkması gerektiğini ve yapılan her şeyinin kendileri için yapıldığı bilinciyle hareket edilmesi gerektiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber