Kayseri Serbest Bölgesi'nde 47 şirketin 140 milyon dolarlık yatırımı var

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Serbest Bölgesi'nde 47 şirketin 140 milyon dolarlık yatırımı olduğunu ifade etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Haziran 2012 11:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayseri Serbest Bölgesi (KAYSER) Yönetim Kurulu Başkanı olan Memduh Büyükkılıç, Kayseri ilinin yatırım ve teşvikler sayesinde üretime açık bir şehir haline geldiğini, özellikle Uzakdoğu ülkelerin yapmak istedikleri otomotiv başta olmak üzere büyük yatırımlara hazır olduğunu söyledi. Büyükkılıç, Kayseri Serbest Bölgesi'nde şu anda 47 şirketin 140 milyon dolar yatırımı ile üretimde bulunduğunu ve 2012 yılı içerisinde boş arsanın metrekaresini 8 dolardan verildiğini hatırlattı. Başkan, 2012 rakamları ile bin 600 kişi istihdam edilerek Kayseri iline, dolayısı ile ülke ekonomisine büyük katkı sağlandığını kaydetti.

Belediye Başkanı ve Kayser AŞ Başkanı Memduh Büyükkılıç, özellikle hem ulaşım hem enerji hem de işgücü potansiyeli açısından Kayseri Serbest Bölgesi'nin yabancı yatırımcıların gözdesi olma yolunda olduğunu, bunun için girişimlerde bulunduklarını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber