Kazan'da proje ile enerji kaybı en aza indirilecek

Ankara'nın Kazan Belediyesi ve Kaymakamlığı, enerji verimliliği için çalışma başlattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Haziran 2012 12:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kaymakamlık ve belediye tarafından kurulan Kazan Proje Ofisi tarafından hazırlanan bir proje ile okullarda su tasarrufu sağlanması ile ısıtma ve aydınlanma enerjilerinde kaybın en aza indirilerek en üst seviyede enerji verimliliği elde edilmesi planlanıyor.

Projenin ayrıntılarını görüşmek üzere Kazan Belediyesi Kumpınar Sosyal Tesisleri'nde, Başkan Lokman Ertürk'ün ev sahipliğinde bir toplantı yapıldı. Toplantıya Kaymakam Veysel Beyru, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Göktaş, projenin ilk olarak uygulanacağı 2 okul olan Kazan ve Kayı İlköğretim okullarının müdürleri ile firma yetkilileri katıldı.

Toplantıda projeye ilişkin sunumlarını yapan firma yetkilileri Türkiye'ye örnek olacak olan bu projeyi sosyal sorumluluk projesi olarak gördüklerini belirterek, proje içerisinde yer almaktan ve üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmekten duyacakları memnuniyeti dile getirdi. Kazan Kaymakamı Veysel Beyru okullarda böylesine kapsamlı bir çalışmanın Türkiye'de ilk kez yapıldığına dikkat çekerek, dünya üzerindeki kaynakların sınırsız olmadığını, kaynakların israf edilmeden, en tasarruflu şekilde kullanılması gerektiğini vurguladı.

Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk de çocuklara tasarrufu öğretmenin en etkili yolunun uygulama yaparak, onlara örnek olarak yapılabileceğini belirterek, ?Çocuklarımıza tasarruflu olmayı öğretmeye çalışıyoruz. Ancak bunun en güzel yolu onlara örnek olmaktır. Biz bu proje ile tüm Türkiye'ye örnek olacağız. Projemiz ilk olarak Kazan ve Kayı İlköğretim okullarımızda uygulanacak. Ortaya çıkan sonuçları, yapılan uygulamaları, bunların maliyetleri ile tasarruf edilen rakamları başta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanımız Ömer Dinçer ve Enerji Bakanımız Taner Yıldız olmak üzere ilgili bakanlarımıza ulaştıracağız.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber