Derik'te polis aracına yönelik saldırı

Mardin'in Derik ilçesinde polis aracına düzenlenen mayınlı saldırıda şehit olan Yasin Kaya'nın Kırşehirli olduğu açıklandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Haziran 2012 19:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edinilen bilgiye göre, Derik İlçe Devlet Hastanesi önünde seyir halindeki bir polis aracının geçişi sırasında yola döşenen mayın uzaktan kumandayla patlatıldı. Olayda, araçta bulunan 4 polis memuru yaralandı. Ağır yaralanan polis memurlarından Yasin Kaya, kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Kaçan teröristlerin yakalanması için geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

ŞEHİT POLİSİN MEMLEKETİ BELİRLENDİ

Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Kızıltepe Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan polis memurlarını ziyaret etti. Hastane çıkışında gazetecilere açıklama yapan Ayvaz, saldırının saat 15.00 sıralarında meydana geldiğini belirterek, "Olayda Kırşehirli, 1986 doğumlu Yasin Kaya şehit oldu. Acımız çok büyük. Hepimizin başı sağ olsun" dedi.

Şehit Yasin Kaya için yarın saat 09.00'da Mardin Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlenecek. Şehidin naaşı, törenin ardından memleketine uğurlanacak.

Öte yandan, patlamanın meydana geldiği bölgede büyük bir çukur oluşurken, bölgede bulunan bir ağaç ise kökünden söküldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber