Burdur'da 18. Kemer Akpınar Yayla Şenlikleri

Kemer ilçesinde 18. Akpınar Yayla Şenlikleri düzenlendi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Haziran 2012 20:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şenlik etkinlikleri kapsamında yapımı tamamlanan kapalı pazar yeri, kapalı spor tesisi, aşevi ile internet evinin açılışı yapıldı.

Kemer Belediye Başkanı Durmuş Erdem, açılışta yaptığı konuşmada, kapalı pazar yerinin 500 bin liraya, spor tesisinin 175 bin liraya mal olduğunu söyledi.

Açılışın ardından Burdur Valisi Süleyman Tapsız, Ak Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Kemer Kaymakamı Hasan Hüseyin Vural, Kemer Belediye Başkanı Erdem ile katılımcılar şenlik için kurulan Yörük çadırını ziyaret etti.

Vali Tapsız, çadırda gazetecilere yaptığı açıklamada, Burdur'un Yörük kültürünün yaşandığı ve yaşatıldığı bir il olduğunu belirtti. Burdur'u Yörük kültürünün merkezi ve Anadolu'ya açılan kapısı olarak nitelendiren Tapsız, binlerce yıllık örf, adet ve geleneklerin genç nesillere aktarılarak yaşatıldığına işaret etti. Yayla şenliklerin de yaşatılan kültürün somut örneği olduğunu ifade eden Tapsız, "Bu şenlikler sizlerin birlik ve beraberliğinizi göstermesi bakımından çok çok önemlidir. Bundan dolayı da sizleri bir arada, kaynaşmış vaziyette görmek bizleri son derece mutlu ediyor" diye konuştu.

Ak Parti Burdur Milletvekil Özçelik de Burdur'da tarihi ve kültürel değerlerin yeterince tanıtılamadığını ileri sürdü.

Mehter takımı, halk oyunları ekibinin gösterileriyle devam eden şenlikte, Türk Halk Müziği Sanatçısı Selcan Gökçen Şahin konser verdi.

Muhabir: Murat Çoban

Yayıncı: Hatice Özdemir

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber