Etüt ve beslenme okulları kapatıldı, veliler tepkili

Eğitimde 4+4+4 kademeli eğitim sistemine geçilmesinin ardından İstanbul'da bulunan 19 'etüt ve beslenme' ilköğretim okullarının eğitim uygulamalarına son verildi.

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 25 Haziran 2012 07:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu karar, çalışan aileleri zor durumda bıraktı. Veliler, bu okulların kapatılması yerine artırılması gerektiğini söylüyor. Çalışan anne ve babaların çocuklarının tam gün eğitim aldığı ve 'çantasız eğitim' olarak bilinen 'etüt ve beslenme ilköğretim' okullarında 20 bin öğrenci eğitim öğretim görüyordu. 'Etüt ve beslenme ilköğretim' okullarına öğrenci kayıtları ise kura çekimi ile yapılıyordu. Veliler bu okullara her bir çocuk için yıllık bin 850 lira ödüyordu. İki çocuğunun bu okulda eğitim aldığını söyleyen Sibel Güzelkaya, çocuklarının güvenilir yerde öğrenim görmesinin kendileri açısından önemli olduğunu söyledi. Güzelkaya, "Çocuklarımızın güvenilir bir yerde akşam geç saatlere kadar kalmaları bizler için büyük bir şanstı. Ayrıca bırakın kapatmayı, bu okulların sayısının artırılması gerekiyor." şeklinde konuştu.

BU OKULLARIN SAYISI ARTIRILMALI

Ece Gürbüz ise çocuğunun Kadıköy Halil Türkkan 'Etüt ve Beslenme İlköğretim' Okulu'nda eğitim gördüğünü belirterek, bu okulların çalışan anne ve babaların yüklerini hafiflettiğini kaydetti. Okulların kapatılması ile birlikte çocuğunu kime emanet edeceğini bilmediğini ifade eden Gürbüz, "Sabah saat 7'de evden çıkıyoruz. Akşam ise saat 7'de eve geliyoruz. Çocuklarımız ise bu okullarda biz gelene kadar güven içinde eğitim alıyordu. Gözümüz arkada kalmıyordu. Şu an çocuğumu nereye vereceğimi bilemiyorum. Aslında bu okulların Türkiye geneline yayılması gerekiyor." dedi.

Yeni eğitim ve öğretim yılında bu okullar öğrenci almayacak ancak ara sınıftaki öğrencileri mezun edecek. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, "Okullarımızın mevcut öğretim şeklinde bir değişiklik olmayacaktır. Bu okullarımızın 2., 3., ve 4. sınıfları ile 6., 7., 8. sınıflarında okuyacak olan çocuklarımız eğitimlerini aynen sürdüreceklerdir. 3 yıl içerisinde bu çocuklarımız mezun oluncaya kadar mevcut koşullarda eğitim öğretimlerine devam edeceklerdir." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber