Başkan Gökçek Chef 8 etkinliğine katıldı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bu yıl yedincisi düzenlenen Chef 8 etkinliğine katılarak, Türkiye'nin ödüllü aşçıları tarafından hazırlanan Ankara yemeklerinin tadına baktı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2012 12:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Aşçılar Federasyonu, Başkent Aşçılar ve Turizm Birliği Derneği ile Otizm Vakfı tarafından Sheraton Otel'de düzenlenen Chef 8 etkinliğinde 7 bölge, Ankara ve Osmanlı yemeklerinin en güzel lezzetleri beğeniye sunuldu. Türkiye genelinden 19 dernekten 40 aşçının hazırladığı yemeklerin özel sunum programına, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve eşi Nevin Gökçek ile çok sayıda davetli katıldı. Geliri Ankara Otizm Vakfı'na bağışlanan etkinliğe imza atan aşçılar tarafından karşılanan Başkan Gökçek, daha sonra Ankara yemeklerinin ikram edildiği masaya geçerek, sunumların tadına baktı.

Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıköz, ikram öncesi yaptığı konuşmada, etkinliğin düzenlenmesiyle ilgili süreci anlattı.

Açıköz, ?Ankara'ya çok büyük hizmetleri olan, bunun yanında Shopping Fest kapsamında ?Unutulan Lezzetler' bölümüyle bizlere de büyük destek veren, bizlerden hizmetlerini esirgemeyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e bütün Ankaralılar adına 200 bin aşçı adına, canı gönülden çok teşekkür ediyoruz? dedi. Açıköz, daha sonra Başkan Gökçek'e dönerek ?Mutfaktaki başarınızı eşiniz hanımefendiye soracağız. Hak ederseniz gelecek sene sizin adınıza Chef 8 üniformasını sipariş vereceğiz.? diyerek, aşçı şapkası ile üzerinde Chef 8 ve kendi adı bulunan üniformayı hediye etti.

Başkan Gökçek üniformayı giydikten sonra ?Yakıştı mı?? diyerek başladığı konuşmasında Açıköz'e esprili bir cevap vererek ?Eşim, benim iyi yemek yapacağımı bildiği için kıskanıyor, beni mutfağa sokmuyor.? dedi.

Başkan Gökçek, ?İşin aslı ben mutfağa girince ortalık harp meydanına dönüyor, ondan dolayı hanım da beni mutfağa sokmuyor. Gençliğimde iyi yemek yapardım. Bu yaştan sonra aşçılığa başlarsam seneye üniformayı hak ederim.? diye konuştu.

Emeği geçen tüm aşçılara teşekkür eden Başkan Gökçek, ?Alkışları ziyadesiyle hak ediyorlar. Bu yetenekli aşçılarımız Ankara yemekleri konusunda 3?5 lokanta açar diğer aşçıları eğitirlerse Ankaralılar adına şükranlarımı sunacağım. Herkese afiyet olsun.? sözleriyle kürsüden ayrıldı.

Başkan Gökçek'in 'Ankara yemekleri lokantası' teklifine Açıköz ve salondaki diğer aşçılardan olumlu cevap geldi. Daha sonra Açıköz'ün aşçı şapkası ve önlük hediye ettiği Nevin Gökçek, 'Fırında Pişirilmiş Ankara Armudu Tatlısı'nı sunuma hazırladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber