'Pozantı Cezaevi'ndeki 6 infaz koruma memuruna görevi kötüye kullanmaktan dava açıldı

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 25 Haziran 2012 12:52, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Cinsel istismar, taciz ve dayak iddialarıyla gündeme gelen Pozantı Cezaevi ile ilgili soruşturma sonuçlandı, 48 çocuk hakkında ?çocuğa cinsel istismar, eziyet, kasten yaralama?, 6 infaz koruma memuruna ise ?görevi kötüye kullanmak?tan dava açıldı

Pozantı Cumhuriyet Başsavcılığı taciz, cinsel istismar ve eziyet iddiaları ile gündeme geldikten sonra kapatılan Pozantı Cezaevi'nin; çoğunluğunu taş atan çocukların oluşturduğu mahkûmlarının şikâyeti üzerine başlattığı soruşturmayı tamamladı.

Savcılık üç ayrı dava açtı. İlk soruşturmada 12 mağdur çocuğun ifadelerinden sonra 13 çocuk hakkında ?eziyet? kamu davası açıldı. Şikâyetçi çocukların cezaevine alındıkları sırada kendilerine vurduğunu iddia ettikleri ancak isim veremedikleri için, -o sırada görevde bulunan- 24 infaz koruma memuruna açılan ?kasten yaralama? soruşturması ise sürüyor. Cinsel istismar soruşturmasında ise ifadesi alınan 54 çocuktan 14'ü şikâyette bulundu. 18 çocuğa ?eziyet, kasten yaralama ve çocuğa karşı basit cinsel istismar? suçlarından dava açıldı. 8 infaz koruma memuruna açılan ?kasten yaralama? soruşturması sürüyor.

24 çocuğun ifadesinin alındığı kasten yaralama soruşturmasının ardından ise 17 çocuk hakkında Pozantı Asliye Ceza ve Sulh Ceza mahkemelerinde ?Çocuğa karşı eziyet, kasten yaralama ve çocuğa karşı basit cinsel istismar suçlarından? dava açıldı. 6 ceza infaz kurumu personeli hakkında da ?görevi kötüye kullanma?tan kamu davası açıldığı bildirildi.

POZANTI ÇIĞLIKLARI

Pozantı Cezaevi'nde kalan çocuk mahkûmlar, yaşadıklarını şöyle anlatmışlardı: 

- M.D. ve S.K.: Gardiyanlar bize pimapenle ?ilk giriş dayağı' attı. Adli mahkûmlara bize eziyet ettiriyorlardı. Taciz sürekli oluyordu. Tecavüz de duyduk. 

- E.K.: Koğuş sorumlusu özel işlerini yaptırıyor, yapmayınca paspas sapı ile dövüyordu. Müdüre şikâyet ettim o da paspasla dövdü. 

- Y.S.: Cezaevine gidince gardiyanlar terörist diye, dövdü. Müdürün odasına götürdüler. Müdür de ?Siz teröristsiniz' diyerek, copunu çıkardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber