Doğa dostları, Kızıldağ ve Kocaoluk yaylalarına hayran kaldı

Adanalı bir grup doğasever, Maceraperest Doğa ve Su Sporları Okulu'nun Karaisalı'nın Kızıldağ ve Kocaoluk yaylalarına yürüyüş düzenledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2012 12:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Etkinlik, Adana'nın Karaisalı ilçesine bağlı, Toros Dağları üzerindeki Kızıldağ ve Kocaoluk yaylalarında yeşilin her katmanının olduğu güzel bir havada gerçekleşti. Geçmişten bugüne Adana'nın en çok rağbet edilen doğa harikalarından biri olan Kızıldağ ve Kocaoluk yaylaları bol miktarda kaynak suyuna sahip. Organizasyona gelenler yüksek dağlar, ardıç, köknar ve katran ağaçlarıyla kaplı yeşil ormanlarıyla çevrili yerlerde bol bol oksijen depolayarak, keyifli dakikalar geçirdi.

Maceraperest Doğa ve Su Sporları Okulu Kurucu Eğitmeni Salih Mutlukaya, Kızıldağ ve Kocaoluk yaylalarının Adana'ya yakınlığı ile büyük rağbet gördüğünü ifade etti. Bu yaylaların kente uzaklığının 80 kilometre olduğunu hatırlatan Mutlukaya, ?Kış mevsimi boyunca Karboğazı, Belemedik, Karagöl, Papazın Bahçesi'ne turlar düzenledik. Mevsimin son doğa yürüyüşünü ise Kızıldağ ve Kocaoluk yaylalarına düzenleyerek sezonu kapattık. Önümüzdeki günlerde yamaç paraşütü kurslarına başlayacağız. Hafta sonları ise tüplü dalış eğitimleri veriyoruz. Konusunda uzman eğitmenlerimizle yaptığımız etkinlikler ilgi görüyor.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber