Eğitim Bir-Sen: Muhtar kaydı dikkate alınıyor, Okul ve İLSİS kayıtları dikkate alınmıyor

Haber Giriş : 10 Temmuz 2005 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BASIN AÇIKLAMASI
(10/07/2005)

EĞİTİM-BİR-SEN İSTANBUL İL BAŞK.YRD. Ali YALÇIN;
Muhtarlık Devletin de Okul Kimin ?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından İstanbul-Halkalı Konut Projesi kapsamında satışa sunulacak olan 440 adet konut için başvurularda , İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından başvuru evrakları arasında ikametgah ilmuhaberi dikkate alınırken , İstanbul'da 7 yıldır görev yapan öğretmenin kurumundan veya Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi ve Veri sistemi olan İLSİS kayıtları dikkate alınmıyor.!

Sultanbeyli 'de görev yapan ve istanbul'da 7 yıldır hizmet eden öğretmen B.M İstanbul Büyükşehir Belediyesine TOKİ-Halkalı Konutları için müracaat etmiştir. Müracaatında Kurumundan aldığı Milli Eğitim Bakanlığı Çalışanlarına ait Hizmet Cetveli kurumdan onaylı olduğu halde dikkate alınmamış ve öğretmenimize Muhtar'dan İkametgah İlmuhaberi, Telefon Faturası, Elektirik Faturası ..vs. getirmesi söylenmiştir.
Öyleyse sormak gerekiyor;

Muhtarlık Devletin de Okul Kimin ?
Bu memlekette Milli Eğitim Bakanlığı'nın kayıtları muteber değil midir? İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu ikilemi çözmeli ve öğretmenin kurumlar arasında mekik dokumasına son vermelidir. İstanbul'da kira parasını ödemekte zorlanan ve az bir maaşla her yıl ucuz ev aramak zorunda kalan öğretmenlerin 5 yıllık oturduğu evlerin sayısını ve faturasını toplaması kolay olmayacaktır. Üstelik bir çok kimse gibi öğretmenlerde elektrik, su gibi hizmetleri ev sahipleri adına kayıtlı olmakla birlikte kendileri ödedikleri aşikardır. Aksi halde bir öğretmenin İstanbul'da ki bir okulda derse girip , başka bir ilde ikamet ettiğini düşünmek; Uçakla seyehat ettiği anlamına gelir ki bunu da öğretmenlerin aldığı ücreti bilenlerin çok iyi anlaması gerekir. Bu mümkün olmadığına göre; İstanbul'da oturduklarını belgeleyen elektrik,su faturaları da yoksa geriye bir tek ihtimal kalır; o da öğretmenler sokaklarda veya parklarda yatıp kalkıyor demektir.

Büyükşehir Belediyesi ya bu öğretmenlerimize il dışından derse gelip gidecek ulaşım araçları temin etmeli ; yada onları sokak ve parklarda yatıyor saymaktan vazgeçmelidir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber