Hacı Bektaşi Veli'nin yanında yetişti, Bayat halkını aydınlattı

Çorum Bayat Belediye Başkanı Ekrem Ünlü, ilçenin manevi olarak çok önemli değerlere sahip olduğunu, bunlardan bir tanesinin de Hasan Çelebi Türbesi olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2012 15:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ekrem Ünlü, yaptığı açıklamada, Hz. Peygamber (sav)'in Sakal-ı Şerifi'nin yanı sıra bir çok manevi değerin de ilçede muhafaza edildiğini aktardı. İlçede türbesi bulunan Hasan Çelebi'nin, Hacı Bektaş-ı Veli'nin yetiştirdiği ender şahsiyetlerden biri olduğuna değinen Ünlü, ''Biz belediye olarak elimizden geldiği kadar değerlerimize sahip çıkmaya çalışıyoruz. Korunması, temizliği başta olmak üzere her anlamda gözetim altında tutuyoruz.'' dedi.

HASAN ÇELEBİ KİMDİR

Hacı Bektaşi Veli'nin yanında yetiştikten sonra Çorum'un Bayat ilçesinde bulunan halkı aydınlatmakla görevlendirilen Hasan Çelebi'nin türbesi, ilçe tarafından asırlardır korunuyor. Soyunun Kara Osmanoğulları'ndan olduğu belirtilen Hasan Çelebi'nin türbesi, ilçede bulunan Tekke Camii'nde muhafaza ediliyor. İlçe halkı tarafından sık sık ziyaret edilen türbeye başka şehirlerden de ziyaretçiler geliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber