Robot tasarımcısı öğrencilerden Atilla Gülsar'a ziyaret

Bursa'da düzenlenen Özel ve Üstün Yetenekliler I. Ulusal Robot ve Teknoloji Yarışması'nda Çizgi İzleyen Robot ve Sumo (güreş) Robot dallarında birinci olan ekip İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar'ı ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2012 16:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa BTSO Kamil Tolon Bilim ve Sanat Merkezi tarafından 12-13 Haziran 2012 tarihleri arasında düzenlenen yarışmana katılan ekip, Çizgi İzleyen Robot ve Sumo (güreş) Robot dallarında Bursa BİLSEM birinci olmuştu. Öğrencileri başarılarından dolayı tebrik eden İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, çağın gereği haline gelen robot teknolojisinin öğrenciler tarafından takip edilmesinin önemi üzerinde durdu. Robot yarışmasının açılış ve kapanışına katıldığını belirten Gülsar, robotların başarılı uygulamalar gerçekleştirdiğini görmekten mutluluk duyduğunu belirtti.

Bursa BTSO Kamil Tolon Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Erol Ertürk de, ilkini gerçekleştirdikleri robot yarışmasını İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesinin desteğini alarak uluslararası düzeye çıkarmak istediklerini söyledi.

Yarışmaya farklı illerden 39 takımın katıldığını belirten Öztürk, ekip olarak Çizgi İzleyen Robot ve Sumo (güreş) Robot dalında birinci olduklarını, bu başarıyı sağlayan öğrencileriyle gurur duyduklarını belirtti.

12-13 Haziran 2012 tarihleri arasında düzenlenen Özel ve Üstün Yetenekliler I. Ulusal Robot ve Teknoloji Yarışmasında dereceye giren ekipler ise şöyle sırlanmıştı:

Çizgi izleyen robot dalında

1. Uludağ adlı robotla Bursa BİLSEM

2. Dumlupınar adlı robotla Kütahya BİLSEM

3. Hünkari adlı robotla Manisa BİLSEM

Basket atan robot dalında

1. Lee adlı robotla Ordu BİLSEM

2. Şeyhzadeler adlı robotla Manisa BİLSEM

3. Kibele adlı robotla Kütahya BİLSEM

Sumo (güreş) robot dalında

1. Osmangazi adlı robotla Bursa BİLSEM

2. Manisa Tarzanı adlı robotla Manisa BİLSEM

3. Balbazar adlı robotla Ordu BİLSEM

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber