47. Keles Kocayayla Kültür Şöleni'ne yoğun ilgi

Keles Kaymakamlığı ve Keles Belediyesi tarafından bu yıl 47'incisi düzenlenen ve 700 yıllık bir geçmişe sahip olan Türk Kültürü Şöleni Kocayayla'da yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2012 16:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'nın Keles ilçesinde gerçekleştirilen 47.Keles Kocayayla Kültür Şöleni'ne Keles Kaymakamı Abdül Kadir Duran, Keles Belediye Başkanı Süleyman Kaynak, Bursa Milletvekili İsmet Su, İl Genel Sekreteri Bilal Çelik, Ak Parti İlçe Başkanı Yaşar Keskin, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş, İlçe Tarım Müdürü Aydın Türk, dağ yöresinin dernek başkanları ile dağ ilçelerinin belediye başkanlarının katıldı.

Keles Belediye Başkanı Süleyman Kaynak, "Köklü bir geleneği düzenlenmekte olduğumuz 47. Kocayayla Kültür Şöleni geçmişini unutan toplumlar geleceğe umutla bakamazlar. Devletleri yaşatan insanlar, insanlarımızı yaşatan gelenek ve göreneklerimizdir. Bunun içindir ki Şeyh Edabali bundan 700 yıl evvel Osmangazi'ye öğüt verirken ?İnsanı Yaşat Ki Devlet Yaşasın' demiştir. Kaynak, ne mutlu ki bizler bu güzel gelenekleri gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak insanlarımızın birbiri ile kaynaşmasını görüşmesini sağlamak amacıyla yapılan bir organizasyondur. Kocayayla Osmangazi'nin beşiğinin sallandığı Orhangazi'nin düğününün yapıldığı fetih hazırlıklarının tamamlandığı, şehzadelerin savaş talimi yaptıkları cirit attıkları mübarek topraklar üzerinde yaşayan bizler devletine ve milletine bağlılığımızı bir kere daha göstermiş bulunuyoruz. Daha sonra Keles Belediye Başkanı Süleyman Kaynak, Türkiye'de en büyük organizasyonlar arasında yer alan Keles Kocayayla Kültür Şölenine destek veren ve katılan herkese çok teşekkür ederim." dedi.

Bu toprakların tarihi misyonu ve kimliği olduğunu vurgulayan Keles Kaymakamı Abdül Kadir Duran, "Burada yaşayan Yörük-Türkmen geleneğinin asırlar boyunca devam eden kültürü ve bundan sonra çocuklarımıza bu kültürü aktarmak için kaymakamlık ve belediye olarak elimizden gelen gayreti sarfetmeye çalışıyoruz. İnşallah bu organizasyonlar asırlarca devam eder gelen bütün misafirlere teşekkür ederim." diye konuştu.

47. Keles Kocayayla Kültür Şöleni ödül töreni ve sponsorlara plaket sunumu ve konuk sanatçılar Ebru Yaşar ve Ankaralı Ayşe Dinçer'in konseri ile son buldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber