Yalova Belediye Başkanı Koçal açıklaması

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, "Bir ay içerisinde kentsel dönüşümün startını vereceğiz" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2012 19:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Koçal, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bağlarbaşı Mahallesi'nde uygulanacak kentsel dönüşüm projesiyle ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) yetkilileri ile görüşmeler yaptıklarını belirten Koçal, "Bağlarbaşı Mahallesi'nde yapılacak olan kentsel dönüşümle ilgili 6 milyon liralık bir sübvansiyon yapılacağını bildiren yazıyı TOKİ'ye gönderdik. TOKİ'nin ilerleyen günlerde yetkililerini göndereceğini tahmin ediyoruz. Bir ay içerisinde de çalışmalar başlar" dedi.

Proje kapsamında ilk olarak mülk sahipleriyle görüşeceklerini belirten Koçal, şunları kaydetti:

"Mülk sahipleriyle görüşmelerin 3-4 ay gibi bir süre alacağını tahmin ediyorum. Görüşmelerde herhangi bir sıkıntı yaşayacağımızı da düşünmüyorum. Burada biliyorsunuz ki Roman vatandaşlarımız oturuyor. Maddi durumları da ortada. Biz 6 milyonluk sübvansiyon yaptık. Bir dairenin fiyatı 50 bin lira ise neredeyse bunun yarısını belediye karşılamış oluyor. Kalan yüzde 50'lik bölümden arsasının bedeli de düşülünce, neredeyse bedavaya yakın bir tutarda daire sahibi olacaklar. O nedenle kimsenin buna hayır demesini beklemiyorum. Bir ay içerisinde kentsel dönüşümün startını vereceğiz."

Koçal, kentsel dönüşümü önemsediklerini ifade ederek, "Her şeyin planladığımız gibi gitmesi halinde, 2013 yılında kentsel dönüşüm projesi kapsamında ilk temel atılacak. Bu proje Yalova'nın en önemli projelerinden biridir" diye konuştu.

Muhabir: Nedim Güler / Umut Özgan

Yayıncı: Murat Taydaş

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber