İşini bilen danışman: Oğluna turizm şirketi kurdurup, memurlara tatil satma hakkı tanıdı

Haber Giriş : 11 Temmuz 2005 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı Beşir Atalay'ın danışmanı ve Başbakanlık Vakfı Başkanı Mehmet Durlu'nun, 1978 doğumlu oğlu Seyyid Ali Durlu, 5 Ekim 2004'te kurulan Utku-Tur Şirketi'nin kuruluşunda ortak olarak yer aldı. 100 milyar lira sermaye ile Utku-Tur'un kurulmasının ardından Başbakanlık Vakfı, devlet memurlarına tatil satmak üzere isim kullanma hakkını şirkete verdi. Şirket Başbakanlık Vakfı ve Utku-Tur logosunun birlikte yer aldığı katalogları TBMM, Cumhurbaşkanlığı ve tüm kamu kuruluşlarına göndermeye başladı. Halen faal olarak çalışan şirketin birçok otel ile anlaşması bulunduğu öğrenildi. Seyyid Ali Durlu ticaret sicilde adres olarak babasının oturduğu adreste kaldığını beyan etti. Şirket sadece devlet memurlarına çalışıyor ve 12 taksitle tatil imkanı sağlıyor.

"Bizi çekemiyorlar"
VATAN'ın görüştüğü şirket müdürü Mehmet İhsan Acar önce Durlu'nun ortak olduğunu kabul etmedi ancak daha sonra şunları söyledi: "Kimin ortak olduğu önemli değil. Biz devlet memurlarını en uygun fiyatlarla tatile göndermeye çalışıyoruz. Yoksa Ali olmuş Mehmet olmuş fark etmez. Kaliteli tatil sunmaya çalışıyoruz. Çekemeyenler elbette olacaktır. Mehmet Durlu çok namuslu bir insandır. Ben 6 sene bu proje üzerinde çalıştım. Sonra Mehmet Durlu'yu götürdüm. Bana 'Sen çok çaba harcamışsın. Senin önünü açalım' dedi. Burada amaç para kazanmak değil. Memurlara faydalı olabilmek, bizim için çalışan insanlara tatil yaptırabilmek. Bu yüzden sivil kabul etmiyoruz."

İhale neden açılmadı?
"İhale açılması gerekmiyor muydu? Neden bu hak size verildi?" sorularını ise yanıtsız bırakan Acar, "Projesi olan gelseydi. Biz proje yaptık, götürdük. Bunun için Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden, hukukçulardan Mehmet Durlu beyfendi görüşler aldı. Vakıfların statüsü değiştiği için hepsi onay verdi" ifadesini kullandı.

Hem türban hem tangalı
Utku-Tur ve Başbakanlık Vakfı'nın amblemlerinin bulunduğu katalogda hem türbanlı hem de tangalıların fotoğrafları bulunuyor. Acar, türbanlıların tatil yaptıkları Şah Inn Oteli ile anlaştıklarını da belirterek "Türbanlıların da tatil yapmaya hakkı yok mu? Biz onları da düşündük. Ama bu demek değil ki AKP bu yüzden bize bu olanağı sağladı. Ortada siyasi bir durum yok" dedi..

Ayaş'ta villası var
Mehmet Durlu'nun Ankara'nın Ayaş ilçesinde bir villası da bulunuyor. Başbereket köyündeki villada Durlu, eski Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü, Devlet Bakanı Beşir Atalay ile AKP Ankara milletvekili Sait Yazıcıoğlu'nu da ağırlamıştı.

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber