Güllük Caddesi yeniden düzenlendi

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Güllük Caddesi'nde yürüttüğü yeniden düzenleme çalışmaları tamamlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2012 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cadde, 4 Temmuz Çarşamba günü törenle açılacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, ?Antalya Caddelerini Güzelleştirme Projesi' kapsamında bugüne kadar; Işıklar, Kazım Özalp, Konyaaltı, Mehmet Akif ve Atatürk caddelerini yeniden düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi'nin son çalışma alanı, Güllük Caddesi olarak bilinen Anafartalar Caddesi oldu. 15 bin metrekarelik bir alanı kapsayan çalışmayla caddenin 100'üncü Yıl Kavşağı ile Selekler Çarşısı arasında kalan bölümdeki kaldırımlar yenilendi. Konyaaltı Caddesi'nin Endüstri Meslek Lisesi'ne kadar olan kısmındaki kuzey kaldırımı ile Cumhuriyet Caddesi'nin kuzey kaldırımını da kapsayan çalışmayla Antalya Valiliği önündeki küçük park da yeniden ele alındı ve içine küçük havuzlar yapıldı.

Çalışmada öncelikli olarak, kaldırımlar söküldü. Caddenin altyapısı, ilgili kamu kurumlarıyla koordineli olarak yenilendi. Kaldırımlara yeşil diyabaz ve gri andezit taşlar döşendi. Diğer cadde düzenlemelerinde olduğu gibi, Güllük Caddesi engelli bireylerin ihtiyaçları doğrultusunda yenilendi. Tekerlekli sandalyeli engelliler için engelli rampaları, görme engelliler için ise oluklu takip taşları döşendi. Cadde boyunca küçük havuzlar ve bitki bahçelerinin yer aldığı üniteler yapıldı. Bu ünitelerin kenarına oturma grupları monte edildi. Caddenin asfaltı yenilenirken, ortadaki refüj kaldırılarak yol genişletildi. Cadde, LED ışıklandırmayla aydınlatıldı. Selekler Çarşısı önüne, ortasında bir sahne bulunan fıskiyeli havuz yapıldı. Çarşının önüne, ayrıca, başında kalp simgesi bulunan Antalya yazısı yerleştirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber