Ukrayna Türk okulu öğretmenleri Şifa'yı beğendi

Ukrayna Türk Okulu Chernomorsky Lisesi'nde görevli Ukraynalı 20 öğretmen yaz tatilini geçirmek üzere Erzurum'a geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2012 14:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ukraynalı öğretmenler Erzurum Özel Erzurum Şifa Hastanesi'nde kahvaltı yaparak Hastane Başhekimi Opr. Dr Sabahattin Dalga'dan hastane hizmetleri hakkında bilgi aldı.

Şifa Hastanesi, Ukraynalı öğretmenleri ağırladı. Türkiye gezisi kapsamında Erzurum'a gelen Ukraynalı öğretmenler Özel Şifa Hastanesi'ni gezerek, Başhekim Op. Dr. Sabahattin Dalga'dan bilgi aldı. Türkiye'yi ve Erzurum'u çok sevdiklerini belirten öğretmenler, "Türkiye çok güzel. Ülkenizin gezilip görülmesi gereken doğal güzellikleri çok. Karadeniz Bölgesi'ni gezdik, her taraf yemyeşil ormanlarla kaplı. Erzurum'a geldik, temiz bol oksijenli serin hava, sıcak insanlar ne diyeceğimizi bilemiyoruz." ifadelerini kullandı.

Hastanede sunulan hizmetlerden ve fiziki ortamdan da etkilendiklerine işaret eden öğretmenler, "Türk halkı sağlık hizmeti alım noktasında da çok şanslı. Şifa çok güzel bir hastane. Hastane mi yoksa beş yıldızlı bir otele mi geldik anlayamadık. Ukrayna'da bu güzellikte bir hastane yok." diye konuştu. Sağlık hizmeti almak için Türkiye'ye gelebileceklerini söyleyen öğretmenler, daha sonra hastaneyi gezerek Başhekim Opr. Dr. Sabahattin Dalga'dan bilgi aldı.

Hastane lobisinde toplu hatıra fotoğrafı çektiren öğretmenler, Türk okulunda görev yaptıkları için kendilerini çok şanslı gördüklerini kaydederek, ?Gelip bizim ülkemizde okul açmasaydınız biz bu güzellikleri asla göremeyecektik. Sizleri tanıma imkanımız olmayacaktı. Bir haftadır ülkenizi geziyoruz. Bize gösterilen sıcak ilgi ve alakadan dolayı çok mutlu olduk. Geç kalan bu dostluklarımızı Türk okulu sayesinde kazandık. Bu okulun ülkemizde açılmasına sebep olanlara çok teşekkür ediyoruz.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber