Melikşah'ta işletme yüksek lisans programına başvurular başladı

Melikşah Üniversitesi, İşletme Tezsiz Yüksek Lisans Programı (MBA) kayıtların başladığı bildirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2012 16:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bütün dünyada yüz binlerce üniversite mezunun eğitim almak için uğraş verdiği MBA programı artık Melikşah Üniversitesi'nde de verilecek. Melikşah Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde açılan MBA öğrenci kayıtlarına 18 Haziran 2012 tarihinde başladı ve 31 Temmuz 20012 tarihine kadar sürecek.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Melikşah Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Özdevecioğlu, ?Mezun olunan bölüm fark etmeksizin dört yıllık üniversite mezunu olan herkesin başvurabileceği program, 3 dönem yani bir buçuk yıl sürecek. İngilizce şartının aranmadığı programda, ALES'ten 55 puan almış olanlara öncelik vereceğiz. Ancak ALES puanı olmayanları da özel öğrenci statüsünde programa kabul edeceğiz.? dedi.

Özdevecioğlu, kamuda veya özel sektörde görev yapan üst düzey yöneticilerin, orta kademe yöneticilerin, yönetici adaylarının, kendi işinin başında olanların, işletme ve yöneticilik alanında kendini geliştirmek isteyenlerin başvuracağı programda toplam 11 adet ders bulunduğunu belirtti.

Özdevecioğlu, şu bilgileri verdi: ?Dersleri genellikle mesai saatleri dışında, cumartesi günleri ve cuma günleri akşam yapacağız. Ancak MBA grubunun özel isteklerine göre de dersleri başka gün ve saatlerde yapabileceğiz. Programda finansal yönetim, örgütsel davranış, pazarlama yönetimi, üretim yönetimi, insan kaynakları yönetimi, genel muhasebe ve temel ekonomi gibi alana özgü dersler bulunmaktadır. Dersler, yönetim, organizasyon, pazarlama, üretim, muhasebe, finansman ve ekonomi alt bilim dallarını kapsamaktadır. İş yükü fazla olan ve vakti olmayan öğrenciler, dönemlerde daha az ders alarak uzatmalı olarak programdan mezun olabileceklerdir.?

Programda uygulamalı eğitime ve tüm dünyada eğitimlere esas teşkil eden örnek olay yöntemine özel önem vereceklerini vurgulayan Özdevecioğlu, tüm meslek alanlarından 4 yıllık üniversite mezunu olan herkesi Melikşah Üniversitesi'nde, dünya standartlarında MBA yapmaya davet etti.

Program hakkında ayrıntılı bilgi www.meliksah.edu.tr adresinde bulunuyor. Ayrıca, bilgi almak isteyenler (352)-2077300-7389 numaralı telefondan detaylı bilgi alabilir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber