Nevşehir'de sağlıkta şiddete karşı önlemler alınıyor

Sağlık çalışanlarına yönelik uygulanan şiddet nedeniyle, Nevşehir'de başta Sağlık Müdürlüğü olmak üzere kamu ve özel tüm sağlık kurumlarında önlem almak üzere çalışan hakları ve güvenliği birimleri kuruldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2012 16:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin son dönemlerde gündemi meşgul etmesi üzerine kurumlarda 'Çalışan Hakları ve Güvenliği Birimi' oluşturulduğunu ifade eden İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, "Sağlık çalışanlarının güvenli ve rahat bir ortamda çalışmalarının sağlanmasının ana hedefimizdir. Temennimiz kurumlarımızda şiddet olayların hiç yaşanmaması yönündedir." dedi,

Dr. Rahim Ünlübay, Sağlık Müdürlüğü bünyesinde yeni kurulan çalışan hakları ve güvenliği birimi tarafından 'Öfke ve Şiddete Hayır' kampanyası başlatıldığını, bu temelde afişler basılarak tüm sağlık kurumlarına dağıtıldığını belirtti.

Sağlık kurum ve kuruluşlarında gerçekleşen şiddet olaylarının yöneticiler tarafından 113 numaralı telefonla 'Sağlık Bakanlığı Beyaz Kod Birimi'ne bildirileceğini açıklayan Ünübay, eş zamanlı olarak ilgili kurumun hukuk birimine ve adli mercilere de intikal ettirileceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber