Küçükler: Ağaçları kesmedik, söküp başka yere diktik

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, sökülen Halk Eğitimi Merkezi binası bahçesindeki 40 ağacın sökülerek, başka yerlere dikildiğini açıkladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2012 16:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Havuzbaşı semtine yapılacak kent meydanı çalışmaları kapsamında sökülen ağaçlarla ilgili olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler açıklama yaptı. Başkan Küçükler, Halk Eğitimi Merkezi binasının ve çevresinin kamulaştırma suretiyle istimlak edildiğini söyledi. Küçükler, kent meydanı yapılacak alan üzerindeki çam, söğüt ve akasya ağaçlarının Orman Bölge Müdürlüğü'nden alınan rapor kapsamında yerlerinden söküldüğünü dile getirdi.

Sökülen ağaçların Fen İşleri Müdürlüğü bahçesine dikildiğine dikkat çeken Küçükler, "Biz yeşile ve ağaca büyük önem veriyoruz. Bizim dönemimizde Erzurum'daki yeşil alan ve dikilen ağaç sayısı bariz şekilde görülmektedir. Kent meydanı yapılacak alandaki ağaçları, ağaç sökme aracıyla söküp başka bir yere diktik. Yaşı geçmiş ve başka yere dikildiğinde tutmayacak olan üç ağaç ise kesilmiştir. Bizim dikili ağaçları kesme, ortadan kaldırma gibi düşüncemiz hiç bir zaman olmamıştır olmayacaktır da." dedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın kent meydanı yapılacak alana kurulacak platformda halka seslenip toplu açılışları da burada yapacağına dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler, "Sayın Başbakanımız, cuma günü Havuzbaşı'ndaki eski halk eğitimi merkezi binasının yıkıldığı alanda kuracağımız platformda toplu açılışları yapacak. Kent meydanında geçici yapacağımız düzenlemeleri, Başbakan'ın ziyareti sonrasında kalıcı hale getireceğiz." açıklamasında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber