Kütahya çiftçisine 7 milyon TL tarımsal destek ödemesi

AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Kütahya çiftçisine yapılacak tarımsal destek ödemelerinin tamamının bir hafta içerisinde yapılacağını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2012 18:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kinay, şunları kaydetti: "Davetimiz üzerine Kütahya'ya teşrif eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ferhat Şelli ve beraberindeki Genel Müdür ve Daire Başkanlarının da katılımıyla yapılan ortak akıl toplantısında Kütahya'nın tarım ve gıda alanında neler yapması gerektiği ve yatırım yapılması gereken konu başlıkları masaya yatırıldı. Toplantımızda Kütahya çiftçisine yapılacak Tarımsal Destek Ödemeleri de gündeme alınarak , bu ödemelerin zaman kaybetmeden bir hafta içerisinde yapılmasına karar verildi. Çiftçilerimizin hak ettiği destekleme ödemelerinin tamamımın defaten yapılması kararlaştırıldı. Buna göre çiftçilerimize 7 milyon TL'lik destek ödemesi yapılacak. Ayrıca şu müjdeyi de sizlerle paylaşmak isterim. Elmacık Köyü tarafından kurulan Kooperatif üzerinden hazırlanan 180 başlık süt sığırcılığı projesinin fiziksel kısmı tamamlanmıştır. Bu hafta içerisinde süt ineklerinin satın alınması için gerekli Bakanlık tarafından tahsis edilen ödenek kooperatif hesabına yatırılmış olacaktır."

Kütahya'daki toplantıya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker'i de davet ettiklerini belirten Kinay, "Kütahya'daki toplantımıza Bakanımız Mehdi Eker'i de davet etmiştik. Sayın Bakan Kütahya'ya gelmekten çok mutlu olacağını söyledi ve Kütahya'ya geleceğini bildirdi. Fakat meclis çalışmaları nedeniyle bu ziyaret ertelendi. Sayın Bakanımız en kısa sürede ertelenen ziyareti gerçekleştirerek çiftçilerimize tarımla ilgili müjdeleri kendi ağzından bildirecekler" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber