'Türk iş adamları sayesinde Avrupa'nın işgal korkusu ortadan kalktı'

Avrupa Parlamentosu Yeşiller Partisi Türkiye Danışmanı Ali Yurttagül, Türkiye'nin ekonomide kredi notunun son 10 sene içinde yüzde 8-9 oranında arttığını belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2012 17:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir dizi inceleme ve çeşitli iş görüşmeleri için Belçika'ya giden SUNDER İşadamları Derneği üyeleri, burada Avrupa Parlamentosu'nu ziyaret ederek bir çok AB Parlamenteri ile Türkiye'nin AB süreci, Kürt sorunu, yeni anayasa taslağı, son yıllarda yapılan atılımlar, Türkiye'nin ekonomik politikaları ve vize sorunları üzerine görüşmeler yaptı.

Avrupa Parlamentosu Yeşiller Partisi Türkiye Danışmanı Ali Yurttagül, Türkiye'nin ekonomide kredi notunun son 10 sene içinde yüzde 8-9 oranında arttığını ifade ederek, ?Önceden Avrupa'da kapılar açılınca Türkler göçmen olarak Avrupa'yı işgal edecekler korkusu vardı. Sizin gibi işadamları sayesinde bu korku ortadan kalkıyor. Türkiye'deki yüzde 8-9 oranında ekonomik kalkınmayı herkes görüyor. Bunu Avrupa da görüyor.? diye konuştu.

Avrupa Parlamentosu'nda Türk kökenli 4 vekilden birisi olan Metin Kazak, burada yaptıkları faaliyetleri ve karşılaştıkları zorlukları anlattı. Avrupa Konseyi'nin özellikle Kıbrıs meselesi ile alakalı Türkiye'ye karşı çok önyargılı olduğunu dile getiren Kazak, bu önyargıları yıkmak için TUSKON ve TOBB gibi Brüksel'deki STK temsilcilikleriyle yoğun çalışmalar içerisinde olduklarını söyledi. AP milletvekili, en büyük sıkıntıyı AB müzakereleri konusunda yaşadıklarını, 'Pozitif Gündem' kavramının bu sürece olumlu bir katkıda bulunduğunu kaydetti. Görüşmenin devamında, Suriye olayları hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Metin Kazak, bu konunun Avrupalıları çok endişelendirdiğini, ancak Rusya'nın vetosu yüzünden bir şey yapamadıklarını bildirdi.

Avrupa Parlamentosu Vekili ve Avrupa Halk Partisi (MEP) Üyesi Andreas Schwab ise TUSKON Dünya Ticaret Köprüsü'nde Gaziantep'ten gelen birçok iş adamı ile görüştüğünü, dolayısıyla Gaziantep'i bir ?booming town? olarak bildiğini aktardı. Schwab, SUNDER heyetinden, Gaziantep ekonomisi hakkında detaylı bilgi istedi.

TUSKON Brüksel Temsilcisi Serdar Yeşilyurt da Kürt sorunu konusunda Gaziantep'in bir model olduğunu, ekonomik gelişme olduğu sürece sosyal sorunların da olmadığını, ancak yeni anayasa olmadıkça Kürt açılımının tamamlanamayacağını belirtti. Andreas Schwab, heyetten vize sorunu hakkında da bilgi aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber