N.Erbakan Üniversitesi öğrencileri, SÜ diploması istiyor, YÖK 'hayır' diyor

Selçuk Üniversitesi'nden 2010 yılında ayrılarak kurulan Konya Üniversitesi'nin ismi daha sonra Necmettin Erbakan Üniversitesi olarak değiştirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2012 18:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversiteyi 2010 öncesinde kazanan öğrenciler, Selçuk Üniversitesi diplomasıyla mezun olmayı beklerken Yükseköğretim Kurulu(YÖK)'nun aksi yönde karar verdiği ortaya çıktı. Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, öğrencilerinden kazandıkları üniversitenin diplomasıyla mezun olma taleplerini YÖK'e bildirdiklerini, ancak kurulun ?Hangi tarihte kazanmış olursa olsun mezun olduğu fakültenin bağlı olduğu üniversiteye ait diploma alınacak' yönünde karar verdiğini söyledi.

Selçuk Üniversitesi bünyesinde bulunan Meram Tıp Fakültesi, İlahiyat Fakültesi ve Meram Eğitim Fakülteleri Necmettin Erbakan Üniversitesi'ne bağlandı. Sözkonusu fakülteleri 2010 yılından önce Selçuk Üniversitesi olarak kazanan öğrencilerin büyük çoğunluğu kazandığı üniversiteye ait diploma alacaklarını umuyordu. Ancak, YÖK'ün kararı öğrencilerin beklentilerinin aksinde oldu. Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Muzaffer Şeker, Selçuk Üniversitesi'ni kazanan öğrencilerin kazandığı üniversite diploması ile mezun olma isteğini bir hak olarak gördükleri ve böyle bir talep olduğu için YÖK'e bir dilekçe gönderdiklerini söyledi. ?Dilekçemizde öğrencilerimizin kazandıkları üniversitenin diplomasını taşıma talebi olduğunu belirttik' diyen Rektör Şeker, bunun sağlanıp sağlanamayacağı konusunda bilgi talep ettiklerini söyledi. YÖK'ün konu hakkında kendilerinden bir yazı istediklerini söyleyen Rektör Şeker: "YÖK yazımız üzerine konuyu kendi içinde tartıştı. Biz Necmettin Erbakan Üniversitesi olarak söz konusu öğrencilerin Selçuk Üniversitesi diploması taşımasında üniversitemiz açısından bir sorun teşkil etmediğini bildirdik. Ama YÖK Hukuk Mevzuat konusunu, bunun sahtecilik de dahil olmak üzere kayıtların tutulması gibi birçok soruna neden olacağından dolayı kim hangi fakülteden mezun oluyorsa tarih itibariyle oranın diplomasını almasının zorunlu olduğuna karar verdi. Bu karar, bizim dışımızda olan YÖK'ün vermiş olduğu karardır. Bunu düşününce de biz de doğru olduğuna hükmettik." dedi.

Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü'nden Cihan Haber Ajansı'na yapılan açıklamada, çok sayıda öğrencinin üniversiteye ?Biz kazandığımız üniversitenin mezunu olmak istiyoruz' şeklinde dilekçeler verdiği belirtildi. Bunun üzerine öğrencilerinin talebini YÖK'e bildiren SÜ yönetimi, YÖK'e konu hakkında soru sordu. SÜ yönetimi, YÖK'ten henüz üniversiteye verilmiş bir cevap olmadığını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber