Akçader'in hayır çarşısı dualarla açıldı

Aksaray Tüm Çalışanlar Derneği (Akçader) tarafından düzenlenen hayır çarşısı dualarla hizmete açıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2012 19:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kurşunlu Camii arkasında yer alan hayır çarşısının açılış törenine Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta ve dernek yetkilileriyle davetliler katıldı.

Başkan Nevzat Patla, açılışta yaptığı konuşmada, son günlerde Aksaray'da faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri başta olmak üzere dernek ve vakıfların hayır çarşıları açmaya başladığını belirtti.

Kermes sözünü mümkün olduğu kadar kullanmamaya çalıştıklarını ve hayır çarşısı tabirini kullandıklarını belirten Palta, güzel bir geleneği devam ettiren dernek yetkililerine teşekkür etti.

"Güzel bir atasözü var; 'Damlaya damlaya göl olur' diyen Palta, "Buradaki hanım kardeşlerimizin yapmış oldukları el emeği göz nuru ürünlerinden elde edilen gelirler hayırlı bir iş için kullanılmakta ve güzel faaliyetlere sebep olacaktır. İyi ve güzel insan yetiştirmek için böyle güzel yavrularımızın eğitimi için bu tür faaliyetler düzenlemek çok faydalı. Bu konularda duyarlı olmak bizleri hakikaten sevindiriyor. Hanım kardeşlerimizin hayırlı işlere vesile olmak için bir şeyler üretmeleri güzel bir davranış. Bu da toplumsal bilincin gelişmesiyle doğru orantılı bir şey. İnşallah hayırlara vesile olan hayır çarşılarını artıracağız. Bütün Aksaraylı hemşerilerimizi hayır çarşılarına davet ediyoruz. Hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyoruz." diye konuştu.

Başkan Nevzat Palta, konuşmasının ardından hayır çarşısının açılış kurdelesini hayırlara vesile olması temennisiyle kesti. Palta, ardından çarşıyı gezerek ürünler hakkında bilgi aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber