Hakkari'ye Doktor müjdesi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Temmuz 2005 20:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Hakkari Milletvekili Fehmi Öztunç, Mecburi Hizmet Yasası kapsamında Hakkari'ye gelmeyen doktorların diplomalarının ellerinden alınacağını söyledi.

Milletvekili Fehmi Öztunç, ilde yaşanan doktor sıkıntısı hakkında İHA muhabirinin sorularını cevaplandırdı. Öztunç, Sağlık Bakanlığı tarafından ilde yapılacak olan 150 yataklı Devlet Hastanesi'nin Hakkarililer açısından bir şans olduğunu belirterek, 15-20 yıldır gelmeyen bu şansı elde ettiklerini kaydetti. Hakkarili hemşehrilerine böyle bir hizmeti getirmekten onur ve gurur duyduklarını ifade eden Öztunç, hastanenin yapılmasıyla birlikte yöreye doktor atanacağını bildirdi.

Sağlık konusunda da mecburi yeni bir yasa çıkarttıklarını belirten Öztunç, yasanın genel kuruldan da çıktığını ve Mecburi Hizmet Yasası kapsamından bundan sonra doktor sıkıntısının söz konusu olmayacağına dikkat çeken Öztunç, "Doktorların bölgemize gelmesi için sözleşmeli denedik, Hakkari'ye gidene 6 milyar lira para vereceğiz dedik. Ancak bunlardan bir türlü başarılı olamadık. En sonunda mecburi hizmet yasasını çıkardık. Bu yasa kapsamında inşallah ilimize her branşta doktor göndereceğiz. 3 Kasım tarihinde milletvekili seçildiğim zaman ilimizde sadece 3 tane uzman doktor vardı. Milletvekili seçildikten sonra bu sayı 23'e yükseldi. Son günlerde 23 olan uzman doktor sayımız biraz daha aza indi. Ancak önümüzdeki bir ay içerisinde Hakkari halkı istediği doktor seviyesine ulaşacaktır" diye konuştu.

"GELMEYEN DOKTORLARIN DİPLOMASI ELLERİNDEN ALINACAK"
Mecburi Hizmet Yasası'nın yürürlüğe girmesiyle birlikte bölgeye gelmeyen doktorların diplomalarının ellerinden alınacağını belirten Milletvekili Öztunç, ataması yapılan her doktorun görev bölgesine giderek oradaki insanlara hizmet edeceğini vurguladı. Öztunç, "Buraya gelmeyen doktorların diplomaları ellerinden alınacaktır. Bu kadar net konuşuyorum. Biz bunun önüne bir kolaylık daha sağladık. En azından yöre halkı mağdur olmasın diye 2 yıldan daha aza indik. Örneğin bir doktorumuz ben Hakkari'ye veya ilçelerine giderek, burada 200 gün görev yapıp geri döneyim diyecektir. Bu nedenle bundan sonra bir sıkıntımız olmayacaktır. Buraya herkes gelecek ve görevini yaptıktan sonra geri dönecektir. Doktorlarımızın da haklı olarak şöyle bir gerçeği var. Doktorlar biz gidiyoruz, ancak atandığımız ilde hastane veya malzeme yok diyorlar. Son günlerde ilimize Emine Demir adında bayan bir beyin cerrahi uzmanı geldi. Daha önce eksikliğini yaşadığımız tomografi cihazını da ileri ki günlerde faaliyete geçireceğiz. Mecburi hizmet yasasının çıkmasıyla da inşallah bundan sonra sıkıntı yaşamayacağız. Her branşta uzman doktor ve hekimlerimiz Hakkari'de olacaktır. Önümüzdeki yılın sonunda yeni devlet hastanemizin açılışını yaptığımız zaman bambaşka bir hastane, faaliyet ve her branşta doktor göreceksiniz. Bu konuda halkımızın bir kaygısı ve şüphesi olmasın. Halkımız yeter ki bize inansın ve güvensin" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber