Teknoloji Tasarım Öğretmenlerinin isyanı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Haziran 2012 00:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Teknoloji Tasarım Öğretmenleri Ders saatlerinin azaltılmasından muzdaripler. Bu nedenle bize ulaşan bir maili sizlerle paylaşıyoruz.

İyi günler hocam ben teknoloji ve tasarım öğretmeniyim. Ve sizin yazılarınızı sürekli takip etmekteyim. nisan 2012 de SAHİPSİZSİN ÖĞRETMENİM diye yazıda da yazmıştınız bizim sahipsiz memurlar olduğumuzu başbakanın, bakanın bizi hep suçlu veya potansiyel suçlu olarak gördüğünü biliyoruz artık.

Sizden ricam bizim ders saatimizin azaltılması ile ilgili....

Yeni ders çizelgesi yayımlandı. Bizler böylesine önemli bir dersin 5. Sınıflara da getirilmesini beklerken 6. sınıflarda da kaldırıldı. Teknoloji ve tasarım dersi neden mi önemlidir ? Bir ülkenin kalkınmasında en önemli şey teknoloji üretmesi ve düşünmesidir Sizde biliyorsunuz ki derste projesini bitirip hak ettiği notu aldığında bir Einstein olmuşçasına gözleri parlayan bir öğrenci neler yapabilir? Başarma bilmenin hazzını nasıl yaşadığını özgüveninin nasıl yerine geldiğini altıncı sınıfta nerdeyse tüm dersleri 1-2 olup Teknoloji tasarımda yaptığı proje Tübitak dergisi ve sitesinde yayınlandığında o çocuğun özgüveninin artıp yine Tübitak yarışmalarında başarı elde edip 8. sınıfta tüm derslerinin nerdeyse 4-5 olup Anadolu lisesi kazandığını görmek ne güzeldir. 8. sınıfta okuyan 2 aynı sınıftaki 2 öğrencinin Bu benim eserim yarışmasında Teknoloji ve Tasarım dersinde hazırladıkları projelerle 2009 yılında biri Fen biri Matematik alanında ki projeleriyle Erzurum bölge sergisine gittiklerini nasıl bir öz güvene sahip olduklarını okuldaki tüm öğrencilerin SBS puanı düşerken bu öğrencilerin 20 ila 30 puan SBS puanlarını projelere vakit ayırmalarına rağmen artan özgüvenleri sayesinde başardıklarını matematik alanındaki dijital ders kitabı projesinin şimdiki Fatih projesindeki tablet bilgisayarların ilk hali ve fatih projesinden önce bir 8.sınıf öğrencisinin hazırladığını görmek ne güzeldir. Sayın Eğitim yöneticim Teknoloji ve tasarım sadece bir ders değil sadece fuzuli bir derste değildir. Öyle ki şimdi düşünme zamanı sergileri Fuzuli etkinlikler mi ki de bu ders tarafından götürülüyor çoğunluğu. Okulda ki proje ve etkinliklerle ilgili Tekirdağ ilinde geçen yıl haziran ayında yapılan sergide eserlerin yüzde 95 i Teknoloji tasarım dersinde ki etkinliklerden oluşuyordu bu Teknoloji tasarım dersinin ve gençlerin başarısını gösteren apaçık bir delilken sizden bu konuyla ilgili bir soru sormanızı ve bu cevabı bizlere iletmenizi istiyorum. Teknoloji tasarım dersi hangi gerekçeyle 6.sınıflardan kaldırıldı ? Ve yine sorun bu ülkenin gelişmesi için ben Teknoloji ve tasarım dersinin önemini yeteri kadar anlamış mıyım. Bu ana kadar ve bu dersin saati arttırılmalı mı ve 5.sınıflara koyulmalı mı bizler yinede ülke için çalışmaya devam edeceğiz saygılarımla...

SİZDEN DE DESTEĞİNİZİ BEKLİYORUZ

TÜM TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ ÖĞRETMENLERİ ADINA

A.A.

TEKNOLOJİ VE TASARIM ÖĞRETMENİ

ALANYA/ANTALA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber