Zonguldak'taki cinayet davası

Zonguldak'ta minibüsün içinde tartıştığı babasını bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen sanığın yargılanmasına başlandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Haziran 2012 19:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çaycuma'da 6 Ocak'ta tartıştığı babası Ahmet Hamaratoğlu'nu (57) bıçaklayarak öldürdüğü ileri sürülen Bahattin Hamaratoğlu'nun (30) yargılandığı Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın duruşmasına, tutuklu sanık ile avukatı katıldı.

Savcının iddianamesinde ağırlaştırılmış müebbet hapsi cezası istediği sanık Hamaratoğlu, savunmasında, 6 kardeş olduklarını, babasının kendisine her zaman ilgisiz davrandığını ve aşağıladığını ileri sürdü.

Yıllarca Rusya'da çalışarak kazandığı parayı babasına gönderdiğini iddia eden Hamaratoğlu, şunları kaydetti:

"Benim eşim yabancı uyruklu. Fakat ailem onu kabullenmedi. Yaşadığım maddi sıkıntılar nedeniyle eşimi Azerbaycan'a göndermek zorunda kaldım. Ailemle aramdaki problemleri çözmek ve çalışırken onlara gönderdiği paraları geri istemek için yaşadığım Antalya'dan Çaycuma'ya döndüm. Babamla minibüste konuşmaya başladık. Aramızda tartışma çıkmasıyla üzerimde taşıdığım bıçağı ona sapladım. Seyir halindeki minibüs bir yere çarparak durdu. Araçtan indikten sonra da kavgaya devam ettik. Bu sırada babamı yeniden bıçaklayıp bıçaklamadığımı hatırlamıyorum."

İddia makamı, sanığın üzerine atılı suçun niteliği ve kaçma şüphesi dikkate alınarak tutukluluk halinin devam etmesini talep ettiği.

Sanığın tutukluluk halinin sürmesine hükmeden mahkeme heyeti, duruşmayı 1 Ağustos'a erteledi.

Bahattin Hamaratoğlu, 6 Ocak'ta minibüste tartıştığı babasını çok sayıda bıçak darbesiyle öldürmüş, olayın ardından kaçtığı Fethiye'de 20 Ocak'ta yakalanmıştı.

Muhabir: Erdinç Aksoy / Sinan Özmüş

Yayıncı: İbrahim Uyar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber