Amasya'da Roma dönemine ait hamam bulundu

Amasya'da merkeze bağlı Terziköy kaplıcaları mevkiinde İl Özel İdare tarafından başlatılan kazılarda Roma dönemine ait antik hamam bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Haziran 2012 20:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Arkeolog, sanat tarihçileri ve işçilerden oluşan ekiple yaklaşık üç haftalık kazı çalışmasında toplam üç adet kazı açmasında Roma ve Bizans Dönemlerine ait hamam mimarisi izleri ortaya çıkarıldı. Roma dönemine ait hamamın cehennemlik kısımları, hamamın yıkanma bölümleri, aynı döneme ait kemer, sütun ve tuğladan örülmüş sıcak hava tünel sütuncelerin yer aldığı sıcaklık bölümü, yapılara temiz suyun verildiği pişmiş tuğladan künkler ve hamama ait zengin arkeolojik buluntular tespit edildi.

Vali Abdil Celil Öz, açığa çıkan arkeolojik tarihi kalıntı ve buluntuların yerinde korunarak, gelecek kuşaklara aktarılmaları için korunması amacına yönelik çalışmalarında birlikte yürütülmesi gerektiğini ifade etti.

Öz, "Amasya'nın kültür ve arkeolojisine önemli katkı sağlayacağı düşünülen bu kazının bölgenin kaplıca potansiyeli ve termal turizmini de yarar sağlayacağı açıktır. Bu alanda yapımı sürdürülen beş yıldızlı kaplıca oteli ve halka açık havuz ve banyo tesisleri ile Terziköy termal tesisleri Amasya İlinin ve Karadeniz bölgesinin cazibe merkezi olacaktır." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber